Pınar Damar'ın öldüren Metin Aydın'ın yargılandığı dava ertelendi

Pınar Damar'ın katledilmesine ilişkin davada fail Metin Aydın, suçunu itiraf etti. Mahkeme, Damar'ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda detaylı rapor isteyerek duruşmayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bağcılar ilçesinde kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ın öldürülmesine ilişkin duruşma Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Metin Aydın bulunduğu cezaevinden getirilirken Damar'ın ailesi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme Adli Tıp Kurumu'na Damar'ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda detaylı rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 

DHA'nın haberine göre, Damar'ın kuzeniyle 7 yıldır dini nikahlı evli olduklarını belirterek savunmasına başlayan Metin Aydın, olay günü Damar ile tartıştıklarını söyleyerek, "Bir an ben de boğazını sıktım, sus yeter artık dedim. O an baygınlık geçirdi, ben alkolün etkisiyle bayıldığını sandım. 5 ya da 10 dakika üstünden geçti, dürttüm. Uyanmayınca aracı sağa çektim, kontrol ettim. Öldüğünü o an anladım. İlk önce tek elimle sonra iki elimle boğazını sıktım. Alkolün etkisiyle mi bu kadar kısa sürede boğuldu ben de anlamadım. Dünyam başıma yıkıldı, çok sevdiğim insanı kaybettim, istemeden oldu. Araçla bilinçsiz bir şekilde bir oraya bir buraya gittim. Hiç bir yere sığamıyordum. Sürekli eşim arıyordu nerde kaldın diye. Ben de Pınar'ı yol kenarında çalılık bir yere bırakıp gittim. Kendimde değildim. Bunlar yaşanırken hiçbir cinsel ilişkimiz olmadı. Ben Pınar'ın öldüğünü kabullenemediğim için olay sonrası Adli Tıp Kurumu'nun önünde onu son bir kez görmek için bekliyordum. Onu görmek için can atıyordum" dedi. 

Hakimin Pınar'ın üstünde senin sperm izlerin bulunmuş, genital bölgesinde yaralar ve yırtık var, iç çamaşırı üstüne yok. Bunlar nasıl oldu sorusuna Aydın, "Bizim birlikteliğimiz olmadı. Bilmiyorum, bu suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Damar'ın babası Mustafa Damar, bu tür canilerin serbest bırakılmaması gerektiğini belirterek, sanıktan şikayetçi oldu.

 

'PINAR'A İFTİRA ATIYOR'

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Pınar Damar'ın ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, "Savcı sanığın tasarlayarak öldürme suçundan ek savunmasının alınmasını istedi. Sanık haksız tahrik indirimi almak için Pınar'a iftira atıyor" dedi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise sanık Metin Aydın'nin, Pınar Damar'ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Aydın hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Nitelikli Cinsel Saldırı' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler pınar damar kadın