PFDK'nin sevk kararlarını bugün açıklaması bekleniyor

Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili beklenen PFDK sevklerinin bugün açıklanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'un sahasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sona eren karşılaşmayla ilgili sevk kararlarını bugün açıklayacak.

Fanatik'in haberine göre iki kulüp ve iki takımdan 15 oyuncu, teknik kadro çalışanı ve kulüp personeli hakkında sevk raporu yazıldı. Fenerbahçe'den futbolcular Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Michy Batshuayi ve Furkan Onur Akyüz ile akredite kulüp personellerinin, Trabzonspor'dan Egemen Korkmaz, Muhammet Taha Tepe ve akredite kulüp personellerinin sevk edilmesinin bekleniyor.

Ne olmuştu?

Süper Lig'in 30'uncu haftasında 17 Mart günü oynanan maçta Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli oyuncuların galibiyet sevinci sırasında çok sayıda taraftar sahaya girmiş ve oyunculara saldırmıştı. Fenerbahçeli oyunculardan bazıları da taraftarlara karşılık vermişti. Fenerbahçe kafilesi yaklaşık 3 saat sonra stattan ayrılabilmişti. Maçın ardından İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Derbi sonrası 12 taraftar gözaltına alınırken 5 kişi tutuklanmıştı.

PFDK da maç sırasında ve maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlatmıştı. Normal şartlarda PFDK sevk kararları, mücadelenin oynandığı haftayı takip eden hafta içi açıklanıyordu. Ancak milli takım arasında girilen ligde PFDK, sevk kararlarını bekletmişti.

(SPOR SERVİSİ)