PFDK'den 8 Süper Lig kulübüne ceza

TFF Hukuk Müşavirliği'nin sevk raporlarının karara bağlayan PFDK, 8 Süper Lig kulübüne ceza verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) bugün yaptığı toplantısında ceza kararlarını belirledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinden açıklanan kararlara göre, Kuzey Alt Tribün 108 numaralı blokta yer Beşiktaş taraftarlarının "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle elektronik bilet kartları bloke edildi.

Beşiktaş'a konuk olan Adana Demirspor taraftarlarından 404, 405 ve 406 numaralı bloklarda yer alanlarından elektronik bilet kartları bloke edilmesine karar verildi. Ayrıca Adana temsilcisi 100 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı.

"Taraftarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle Galatasaray ve MKE Ankaragücü'ne 56'şar bin lira para cezası verildi.

Maratan Üst Tribün E bloktaki Sivasspor taraftarları; Spor Toto Tribün C ve D bloklar, Kuzey Tribün D, E bloklar ve Maraton Üst Tribün H bloklardaki Fenerbahçe taraftarlarının elektronik bilet kartları bloke edildi. 

Hatayspor ise "zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık" nedeniyle ihtar cezasıyla cezalandırıldı.

Trabzonspor'un "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" sebebiyle 100 bin lira para cezası cezalandırılmasına karar verildi. Ayrıca Kuzey Tribün Kuzey-305 numaralı blokta yer alan Trabzonsporlular elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellendi. (HABER MERKEZİ)