Peter Jackson: Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisi için benimle görüşüp geri dönmedi

Yönetmen Peter Jackson, "The Rings of Power" dizisi için Amazon’la görüştüklerini ancak yapımcıların ona bir daha dönmediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Yüzüklerin Efendisi" serisinin yönetmeni Peter Jackson, "The Rings of Power" dizisi için Amazon’la yaşadığı süreci anlattı. Jackson, Amazon’un kendisine senaryoyu göndereceklerini söylediğini ancak bahsedilen senaryonun hiçbir zaman kendisine ulaştırılmadığını açıkladı.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, Peter Jackson dizinin ilk dönemlerinde yapımcı Fran Walsh’ın yanına geldiğini ve projede yer almak isteyip istemediğini sorduğunu söyledi. Jackson, "Bana gelip projeye dahil olup olmayacağımı sordular ve ben de, ‘Senaryoyu görmeden bir şey diyemem’ dedim. Sonra onlar da, ‘Senaryolar elimize geçer geçmez sana ileteceğiz’ dediler. Senaryolar hiç elime ulaşmadı ve onlardan duyduğum son şey buydu. Sorun yok, kesinlikle sıkıntı değil" ifadelerini kullandı. 

'DİZİYİ TAMAMEN TARAFSIZ BİR BAKIŞ AÇISIYLA İZLEYECEĞİM'

Yönetmen ayrıca "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin "The Rings of Power"la kıyaslanmak istemediğini belirtti. Jackson, "Ben kötü niyetli birisi değilim, film yapımcılığı zaten yeterince zor bir iş. Eğer birisi iyi bir film ya da dizi yaparsa bu kutlanması gereken bir şeydir. Ben diziyi tamamen tarafsız bir bakış açısıyla izleyeceğim" diye konuştu.

Peter Jackson’ın bu sözlerinin ardından Amazon Studios konuya dair bir açıklama yayınladı. Şirketin yayınladığı açıklamada, "Dizinin haklarıyla birlikte, serinin kesinlikle filmlerden farklı ve ayrı olması zorunluluğu var. Peter Jackson ve Yüzüklerin Efendisi filmlerine büyük bir saygımız var ve kendisinin 'The Rings of Power' dizisini merakla beklemesinden dolayı oldukça heyecanlıyız" denildi.

Yüzüklerin Efendisi evreninin İkinci Çağı’nı konu alacak "The Rings of Power"ın ilk sezonu, 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video'da yayınlanacak.