Peskov: Vatan hainleri kendi kendilerine kayboluyor

Putin’in Ukrayna harekâtını desteklemeyenleri “vatan haini” ilan ettiği dünkü konuşmasının ardından Kremlin Sözcüsü Peskov, ülkede "doğal temizlik süreci" yaşandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı olanları "vatan haini" ilan etmesinin ardından Kremlin'den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Bu zor zamanlarda insanlar gerçek renklerini gösterir. Birçok insan, Rusçada dediğimiz gibi ‘vatan haini' olduklarını gösterdi" dedi.

Putin çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusların "gerçek vatanseverleri alçak ve vatan hainlerinden her zaman ayırt edebileceklerini ve onları, yanlışlıkla ağızlarına giren bir sivrisinek gibi tüküreceklerini" söylemişti. Putin, "Toplumun böylesine doğal ve gerekli bir şekilde kendini temizlemesinin ülkemizi güçlendireceğine inanıyorum" demişti. Putin ayrıca Batılı ülkelerin "vatan hainlerini” Rusya'yı yok etmek için ülkenin içerisinden karışıklık çıkarma hedefiyle beşinci kol faaliyetlerinde kullanmak istediğini öne sürmüştü.

'HAYATIMIZDAN KENDİ KENDİLERİNE KAYBOLUYORLAR'

Putin'in bir gün önce sarf ettiği "doğal temizlik” sözüyle ne kastettiği sorulan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Onlar hayatlarımızdan kendi kendilerine kayboluyorlar” diyerek, bu insanların bazılarının görevlerinden, bazılarının aktif iş yaşamlarından ayrıldıklarını, bazılarının ülkeyi terk ederek başka ülkelere taşındıklarını ifade etti. Peskov, "Temizlenme bu şekilde oluyor” dedi.