Peskov: Rusya sonbaharda nüfusun yüzde 60'ını aşılama hedefine ulaşamayacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'da Covid aşısı yaptıranların sayısının yeterince yüksek olmaması nedeniyle sonbahara dek halkın yüzde 60'ının aşılanması hedefine ulaşılamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 vakalarının ve ölümlerinin son haftalarda arttığı Rusya'da aşılama hedefiyle ilgili de bir geri adım geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, sonbahara dek nüfusun yüzde 60'ını aşılama hedefinin tutturulamayacağı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilerle yaptığı konferans görüşmesinde aşı yaptıranların sayısının yeterince yüksek olmaması nedeniyle sonbahara dek halkın yüzde 60'ının aşılanması hedefine ulaşılamayacağını söyledi. Peskovi bu nedenle Rusya'nın aşılama hedeflerinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Peskov'un açıklaması, Delta varyantı nedeniyle Rusya'nın pandeminin başından bu yana en yüksek ölüme sahne olduğu güne denk geldi. Rusya Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ülkede son bir günde 652 kişi Covid-19 nedeniyle öldü. Başkent Moskova’da 121, St. Petersburg’da 119, Moskova bölgesinde 16 kişinin öldüğü, ülkedeki toplam can kaybı sayısının 134 bin 545'e yükseldiği açıklandı.

Rusya'da son bir günde 20 bin 616 yeni vaka kaydedildiği, toplam vaka sayısının 5 milyon 493 bin 557’ye yükseldiği belirtildi.

Delta varyantı nedeniyle vakaların yeniden yükselişe geçtiği Rusya'da, aşılanma oranlarını artırmak için çeşitli önlemler yürürlükte. Moskova'da çok sayıda sektörde çalışanların yüzde 60'ının aşılanması kuralı getirildi; kafeler de aşı yaptırmayan veya doğal bağışıklık sahibi olmayan kişileri almayacaklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Covid-19