Pereira 4 ayda 4 kupa kaybetti

Brezilya ekibi Flamengo'yu çalıştıran teknik direktör Vitor Pereira, 4 ayda mücadele ettiği 4 kupanın üçünde finalde, birinde ise yarı finalde elendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kariyerinde daha önce Haziran 2015-Ağustos 2016 ve Temmuz 2021-Aralık 2021 arası iki dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, 13 Aralık 2022'de teknik direktörlük görevine getirildiği Brezilya Ligi ekini Flamengo'da 4 ayda 4 farklı kupada elendi.

54 yaşındaki teknik direktör, Flamengo ile ilk finaline Brezilya Süper Kupası'nda Palmeiras karşısında çıktı. Karşılaşmada Palmeiras rakibini 4-3 mağlup ederek Brezilya Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Libertadores Şampiyonu olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Flamengo, yarı finalde Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e 3-2 mağlup olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finale çıkma başarısı gösteremedi. Flamengo, Al Ahly'i 4-2 mağlup ederek şampiyonayı 3'üncü sırada tamamladı.

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın ardından 22 Şubat'ta Recopa Sudamericana Finali'nin ilk maçında Ekvador ekibi Independiente del Valle'ye konuk olan Flamengo, deplasmandan 1-0'lık mağlubiyetle döndü. 1 Nisan'da oynanan rövanş karşılaşmasında rakibini 1-0 mağlup eden Brezilya ekibi, rakibine penaltılarda yenilerek kupayı Ekvador ekibine kaptırdı.

Carioca Ligi Finali'nin ilk maçında Fluminense'yi sahasında 2-0 mağlup ederek avantaj yakalayan Flamengo, rövanş karşılaşmasında ise ağır bir mağlubiyet yaşadı. Rakibine deplasmanda 4-1 mağlup olan Flamengo, henüz Serie A başlamadan kazanabileceği son kupadan da zaferle ayrılamadı.

Flamengo'nun Fluminense'ye mağlup olduğu Carioca Ligi Finali rövanş karşılaşmasında taraftarlar, Portekizli teknik direktörü istifaya davet etti. Karşılaşmanın ardından Flamengo Başkan Yardımcısı Marcos Braz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vitor Pereira'nın görevden alınmasıyla ilgili gelen bir soruya Braz, "Herkes çok gergin. Yarın (bugün) birkaç kişiyle konuşacağım, büyük olasılıkla Vítor Pereira ile bir toplantımız olacak. Şimdilik her şey normal" şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)