Perde Sanat Tiyatrosu'ndan göç ve mülteci konulu kısa film: 'Nereye'

Perde Sanat Tiyatrosu, göç ve mülteci konulu 'Nereye' tiyatro oyununun kısa filmini çekti. Filmin yönetmenliğini Gürsel Ateş üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Hüseyin Alp Tahmaz, Perde Sanat Tiyatrosu için "Nereye" tiyatro oyununu kısa filme uyarladı. Gürsel Ateş yönetmenliğinde çekilen kısa film, Türkiye'de ve yurt dışındaki festivallerde yer alacak.

Filmde, Caner Karadağ, İbrahim Sevinç, Orhan Ay, Demirel Işık, Jeelan Aburub, Miharidina Ramiadamanana, Gürol Salman, Sezai Yeşilyurt, Mehmet Ali Çetintaş, Mariama Djelo Sow, Muniratu Mohammed, Erdeniz Altın, Rüveyda Büyüktelli, Gökhan Ay ve Arda Uçar rol alıyor. 2006 yılındaki 'Osmaniye-Gaziantep karayolunda meydana gelen kazada 42 mülteci öldü' haberinden uyarlanan filmin çekimleri Ankara'da Fade Stage Coffee'de yapıldı. Kamyonun içinde geçen sahneler ise tiyatro sahnesine kurulan plato ile tiyatro sahnesinde çekildi. 

Yapımı Perde Sanat Production'a ait olan filmde kamerada Bilal Nadir Bektaş, seste Mertkan Kayabaş, ışık şefi olarak Sezai Yeşilyurt, kurguda Taha Emre Yılmaz, renk düzenlemede Emirhan Bal, ses miksajında Taha Emre Yılmaz yer aldı. Teknik prodüksiyonunu Mootlak Film Tasarım'ın gerçekleştiği filmin kostüm ve makyajı Azin Mokhtari, ulaşımı Abdullah Beyaztaş tarafından gerçekleştirildi. Canan Dönmez, Burcu Topağaç, Mehmet İzdeş ve Ali Ulvi Baycan ise sette filmi fotoğrafladı. 

 Filmin altyazılarını ise Umut Görkem Demir ve Hayri Çölaşan hazırladı.

Perde Sanat Tiyatrosu oyuncuları daha önce de Şubat 2021’de pandemi sürecinde Ankara’da "Savaş Suçu" adlı bir kısa film çekti. Film, Türkiye ve yurt dışındaki festivallerden toplamda 10 ödül kazandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)