Penguene onursal tümgenerallik rütbesi verildi

İskoçya'nın Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Sir Nils Olav III isimli maskot penguenin rütbesi askeri bir törenle tuğgenerallikten onursal tümgeneralliğe yükseltildi.

Fotoğraf: Edinburgh Hayvanat Bahçesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya'nın Edinburgh Hayvanat Bahçesi'ndeki Sir Nils Olav III isimli penguene Norveç Silahlı Kuvvetleri'ndeki en yüksek üçüncü rütbe verildi. Buna göre, halihazırda Bouvet Adaları Baronu olan penguenin rütbesi, pazartesi günü Norveç Kraliyet Muhafızları'nın resmi maskotu olarak onursal tümgenerallik rütbesine yükseltildi. 

Euronews'ün aktardığına göre, daha önce tuğgeneral rütbesi bulunan penguen Sir Nils Olav III'e yeni onursal tümgenerallik rütbesini takdim etmek için yaklaşık 160 üniformalı asker İskoçya'nın başkentindeki hayvanat bahçesini ziyaret etti. Yeni değişiklikle birlikte, penguenin rütbesi "Bouvet Adaları Baronu Tümgeneral Sir Nils Olav III" oldu. Söz konusu rütbe takdim töreni hayvanat bahçesinin sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

1972 YILINDA MASKOT, 2016 YILINDA TUĞGENERAL OLMUŞTU

Apoletleri de bulunan Sir Nils Olav III, Norveç Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan kral penguenlerden biri. Sir Nils Olav III, 1972 yılında İskoçya’da yapılan "Edinburgh Military Tattoo" askeri gösterisi sırasında Norveç Kraliyet Muhafız Alayı’nın maskotu haline gelmişti. O tarihten beri Edinburgh Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan Sir Nils Olav III, muhafız alayı tarafından düzenli olarak ziyaret ediliyor ve düzenli aralıklarla terfi ettiriliyor.

1972 yılında maskot olarak göreve başlayan penguen, 1982 yılında onbaşı, 1987 yılında yüzbaşı, 1993 yılında alay binbaşı, 2001 yılında yarbay ve 2005 yılında da albay olmuştu. Penguen, 2016 yılında da tuğgeneralliğe terfi ettirilmiş ve 'alayında teftişe' çıkmıştı.

'PENGUEN ASKERLER'İN GEÇMİŞİ 1961'E DAYANIYOR

Edinburgh Hayvanat Bahçesi'ne ilk kral penguen, hayvanat bahçesinin açıldığı yıl olan 1913'te Norveçli bir gemi sahibi tarafından hediye edilmişti. Norveç Kraliyet Muhafızları'na bağlı Teğmen Nils Egelien, 1961'de bir tatbikat için Edinburgh Kraliyet Askeri Kutlama Etkinliği'ne katılmış, on yıl sonra Kral Muhafızları'nın buradan bir penguen sahiplenmesini sağlamıştı. Sahiplenilen bu penguene Nils Egelien ile o dönemde tahtta olan Norveç Kralı V. Olav'ın adı verilmişti. Norveçli askerler, bundan sonra İskoçya'yı her ziyaret ettiklerinde pengueni terfi ettirdi, bazen de görevi yeni penguenler devraldı. (DIŞ HABERLER)