Pele'nin tabutunun başında selfie çeken FIFA Başkanı'na tepki

Brezilyalı futbolcu Pele için Santos'ta düzenlenen cenaze törenine katılan FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun açık tabutun başında selfie çekmesi eleştirilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanser tedavisi görürken kaldırıldığı hastanede 29 Aralık Perşembe günü 82 yaşında vefat eden Brezilya tarihinin en önemli futbolcularından Pele için futbol kariyerinin çoğunu geçirdiği Santos’ta önceki gün bir cenaze töreni düzenlendi. 

Törene futbol dünyasından birçok ünlü isim katılırken FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun törendeki hareketi tepkilere neden oldu. Infantino, Pele'nin açık tabutu başında selfie çekti.

The Times’da yer alan habere göre, Infantino'nun selfie çekerkenki fotoğrafının paylaşılması sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Santos’ta yaptığı konuşmada her ülkeden bir stadyumuna Pele'nin adının verilmesinin istendiğini söyleyen Infantino, “Bugün burada büyük bir acıyla varız. Pelé sonsuzdur. Futbolun küresel ikonudur. Gelecek nesiller Pele'nin kim olduğunu bilmeli ve tanımalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Kanser tedavisi gören Pele, 30 Kasım'da Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Asıl adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele, 23 Ekim 1940'ta Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde doğdu.

1956 yılında Santos kulübüyle ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Pele, ilk milli maçına 1957 yılında çıktı.

1977'de futbolu bırakan Pele, milli takımla 1958, 1962 ve 1970'te Dünya Kupası şampiyonu oldu.

Pele kariyerinde 6 kez Brezilya Serie A, 2 kez Libertadores Kupası, 2 kez kıtalararası şampiyonluk ve 10 kez eyalet şampiyonluğu kazandı.

1956-1974 yılları arasında Brezilya'nın Santos kulübünde forma giyen Pele, 1975-1977 arasında ise ABD'nin New York Cosmos takımdan top koşturdu. (HABER MERKEZİ)