Pekin'de şiddetli yağışlar: 11 ölü

Çin'de etkili olan şiddetli yağışlar sebebiyle başkent Pekin'de 11 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in kuzeyinde dört gündür etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle başkent Pekin'de en az 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin kayıp olduğu açıklandı. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Pekin'in pek çok bölgesinde yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli yağışlar hakkında açıklama yapan Pekin Şehir Yönetimi, aralarında başkentin çeşitli bölgelerinde arama-kurtarma çalışmalarına katılan iki kişinin de olduğu 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

127 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Pekin Şehir Yönetimi'nden yapılan açıklamada, kayıp olduğu bildirilen 27 kişiden dördünün Fangşan'daki bir köyde arama kurtarma çalışması yürüten 'Blue Sky' (Mavi Gökyüzü) kurtarma ekibinin üyeleri olduğu, diğerlerinin kimlik tespitine ilişkin çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Olumsuz hava koşullarından şimdiye kadar başkentin 13 bölgesinde 44 bin 673 kişinin etkilendiği, Pekin'de ise 127 bin kişinin güvenli yerlere tahliye edildiği bildirildi.

Güney Asya ülkesi Filipinler'de bir haftadır etkili olan Doksuri Tayfunu da Japonya'nın ardından Çin'e ulaşmış, Filipinler'de en az 25 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan tayfun sebebiyle Çin'de iki kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Buna göre, başkent Pekin'in Mentougou bölgesinde devam eden sağanak yağışlar nedeniyle yaklaşık 5 bin kişi güvenli yerlere tahliye edilirken, iki kişi ise hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)