Paylaşmadığı fotoğraf nedeniyle yargılanan gazeteci Kanbal beraat etti

Bir haberi sosyal medya hesabından paylaşan ancak haberle birlikte paylaştığı fotoğrafın 'suç unsuru' taşıdığı iddiasıyla yargılanan gazeteci Ahmet Kanbal beraat etti. Kanbal o fotoğrafı paylaşmamıştı

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gazeteci Ahmet Kanbal, paylaşmadığı fotoğraf nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

MA'nın haberine göre, sosyal medya hesabından yaptığı haber içerikli paylaşımda yer almayan bir fotoğraf nedeniyle gazeteci Ahmet Kanbal, “basın ve yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanmaya başlandı.

Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal hakkında sanal medya hesabında paylaştığı bir haberde yer almayan fotoğraf dolayısıyla “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya gazeteci Kanbal ve avukatı Erdal Kuzu katıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Duruşmada açıklanan mütalaada, üzerine atılı suçlamanın unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Kanbal'ın beraatı istendi. 

Savunma yapan Kanbal, "Gazetecilik yapıyoruz. Gazetecilik yaptığımız için yargılanıyoruz. Hakkımızda açılan soruşturmaların tamamı da gazetecilik faaliyetleri nedeniyle. Bu iddianame de yine gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hazırlanmış bir iddianamedir. Beraat kararı verilmesini istiyorum" dedi. 

Avukatı Erdal Kuzu da, müvekkilinin gazeteci olduğunu ve gazetecilik yaptığı için hedef alındığını söyledi. İddianamede bahsi geçen fotoğrafın paylaşılan haber içeriğinde bulunmadığını belirten Kuzu, farklı medya organlarında YPG ve PKK'ye ilişkin yayınlanan görselleri mahkemeye sunarak, "Farklı medya organları da gazetecilik faaliyeti kapsamında haber içeriklerinde bu tür görsellere yer veriyor. Bunu yapılanın gazetecilik faaliyeti olduğunu anlamanız açısından sunuyorum. Gazetecilik kapsamında bu tür görsellerin kullanılması olağan bir durumdur. Bu dosyada bahsedilen görsel de paylaşılmamıştır” diyerek, müvekkilinin beraatına talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Kanbal'ın beraatına karar verdi.

(HABER MERKEZİ)