Parfüm satıcısı, hastanede parfüm almak istemeyen iki hekimi rehin aldı

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde bir kişi, sattığı parfümü almak istemeyen iki hekimi bir odaya kapatıp rehin aldı ve darp etti. Gözaltına alınan saldırgan serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde görevli hekimlere parfüm satmak isteyen saldırgan, hekimlerin servisi terk etmesini istemesi üzerine doktor odasının kapısını kilitleyerek iki hekimi rehin aldı. Saldırgan, Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam’a saldırdı, bileğinin çatlamasına neden oldu. 

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre olay dün akşam 21:00 sıralarında meydana geldi. Hastane girişinde bekleyen hasta refakatçilerine hasta yakını olduğunu ve giriş kartını yanlışlıkla odada bıraktığını söyleyen 35 yaşındaki Uğur Ç. bir başka hasta yakınının kartını kullanarak hastane içine girdi. İkinci kata çıkan saldırgan koridorda karşılaştığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begüm Yağmur Bakkalcı'ya parfüm satmak istedi. Uğur Ç. parfüm almak istemeyen Bakkalcı'yı takip edip doktor odasına girdi.

Bakkalcı ve odada bulunan Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam parfüm almak istemediklerini belirtip Uğur Ç'den odayı terk etmesini istedi. Bunun üzerine odanın kapısını üzerindeki anahtarla kilitleyen saldırgan anahtarı da cebine attı. Hekimler beyaz kod vermek üzere telefona yöneldiğinde ise Uğur Ç., Sağlam'a saldırdı. Çıkan arbede sırasında doktor Sağlam'ın eli çatladı. Sağlam buna rağmen mücadele ederek saldırgandan anahtarı almayı başardı ve kapının kilidini açtı. Gürültüleri duyan ancak kapıyı açamayan güvenlik görevlileri saldırgana müdahale ederek etkisiz hale getirdi. 

Olaydan sonra her iki hekim de saldırgandan şikâyetçi oldu.  

NÖBETÇİ MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde iki asistan doktoru odada rehin alıp, birisini darbeden Uğur Ç, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Darbedilen ve elinde de çatlak oluşan doktor Osman Gazi Sağlam, Uğur Ç’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Sağlam, "Şahsı tanımıyoruz. Parfüm satıyormuş. Odada kapıyı kilitleyip, anahtarı cebine atarak bizi esir aldı. Hastamız olduğunu acilen bakmamız gerektiğini söyleyip, kapıyı açmasını istedik. Ancak açmadı. Arbede yaşadık o sırada cebinden anahtarı alıp, kapıyı açtım. Biz kendimizi kurtardık. Hatta arbededen önce çantasından bıçak ya da silah çıkaracağını sandık. Diğer asistan doktor arkadaşım şoka girmişti. Şahsın serbest bırakıldığını öğrendik. Darp var, cebir var, gasp var, hürriyetten alıkoyma var, tehdit var, yaralama var. Bu şahsın tutuklanması için illaki ölmek mi gerekiyor. Kendisinin ve akrabalarının belalı olduğu, hastaneden cesedimin çıkacağı, evime cesedimin gideceği gibi sözler söyleyip, küfürler etti. Hastane çıkışında dikkat etmem gerektiğini bile söyledi. Asistan doktor olarak zaten ağır şartlar altında çalışıyoruz. Bu şahsın da serbest bırakılması moralimizi daha da bozdu, gelsin beni öldürsün bari” dedi. 

Uşak’tan oğlunun yanına gelen anne Rabia Sağlam ise sağlık çalışanlarına şiddetin sona ermesini isteyerek, "Oğlum, ben istediğim için tıp okudu. Dereceyle bitirdi. Belki morgda olabilirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet artık dursun” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)