Paramount duyurdu: Dungeons & Dragons oyunu dizi oluyor

Masaüstü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons, dizi olacak. Dijital platformlardan Paramount Plus, projeye 8 bölümlük onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Wizards of the Coast tarafından yayınlanan rol yapma oyunu Dungeons & Dragons, diziye uyarlanıyor.

Yapımını eOne ve Paramount Pictures'ın üstleneceği dizinin ilk bölümünü Red Notice'in yönetmeni Rawson Marshall Thurber kaleme alacak. Thurber ilk bölümün yönetmenliğini de üstlenecek.

İki şirket 31 Mayıs'ta sinemalara gelecek "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" filminin de yapımını üstlendi.

Ranini'nin aktardığına göre, 49 yıl önce piyasaya çıkan ve zarla oynanan Dungeons & Dragons, Twitch ve Youtube'a da genişleyerek 50 milyondan fazla oyuncuya ulaştı. Oyun; insanların, elflerin ve diğer fantastik yaratıkların savaşarak hazineleri ve kampanyaları toplaması üzerine kurulu bir rol yapma oyunu.

Dungeons & Dragons'ın yayıncısı Hasbro'nun oyunu ekrana da taşımak istediği uzun süredir biliniyordu. Yapım şirketi eOne'ın sahibi de olan Hasbro, şimdilerde film ve TV bölümlerini satışa çıkarmış durumda. Netflix'in en çok izlenen filmi "Red Notice"i hazırlayan Thurber, iki devam filminin ve animasyon dizi "Voltron"un Amazon Prime'da yayınlanacak film uyarlamasının hazırlıklarını da sürdürüyor.