Paraguay'da hapishane isyanı: Bina ateşe verildi, gardiyanlar rehin alındı

Güney Amerika ülkesi Paraguay'ın en büyük hapishanesindeki tutuklular hapishaneyi ateşe vererek 11 gardiyanı rehin aldı. İki gardiyan daha sonra serbest bırakılırken iki polis yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paraguay'ın başkenti Asunsion'da bulunan ülkenin en büyük hapishanesindeki tutuklular hapishaneyi ateşe vererek 11 gardiyanı rehin aldı. İçişleri Bakanı Enrique Riera, hükümet ve ordunun isyana müdahalesinin ardından iki rehinenin serbest bırakıldığını açıkladı. İki polis memurunun olaylarda yaralandığı bildirildi.

ÇETELER NEREDEYSE TÜM KONTROLÜ ELİNDE BULUNDURUYOR

Yerel güvenlik uzmanlarının paylaştığı bilgilere göre, olayların yaşandığı Tacumbu Hapishanesi'nde yaklaşık 4 bin tutuklu bulunuyor. Teneke bir çatısı olan derme çatma hapishanede çetelerin neredeyse tüm kontrolü elinde bulundurduğu ifade edildi. 

Reuters'ın haberine öre, 10 Ekim Salı günü yaşanan olaylarda hapishanenin girişinin alevler içinde olduğu görüldü. Yetkililer, konuya ilişkin açıklamalarında itfaiyenin yangını kontrol altına aldığını bildirdi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken tutukluların aileleri de hapishane dışında bekledi. İçişleri Bakanı Riera, isyanın bastırılmasının ardından ülkede bir hapishane reformu için adımlar atılacağı bilgisini verdi. (DIŞ HABERLER)