Paolo Cognetti'nin ilk otobiyografik romanı 'Sekiz Dağ' film oluyor

Ödüllü yazar Paolo Cognetti'nin kaleme aldığı 'Sekiz Dağ' sinemaya uyarlanıyor. Film yönetmenliğini Felix Van Groeningen ve Charlotte Vandermeersch üstleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paolo Cognetti’nin, Türkiye’de Kafka Kitap’ın yayımladığı ödüllü otobiyografik romanı Sekiz Dağ filme çekiliyor. Yönetmenliğini, 2016’da Sundance Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Felix Van Groeningen ve Charlotte Vandermeersch üstleniyor. Cognetti’nin senaryosunu yazdığı filmin çekimleri, İtalyan Alpleri’nde ve Nepal’de gerçekleşiyor. Filmin başrollerini Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi ve Elena Lietti paylaşıyor.

 İtalyan yazar, belgeselci ve editör Paolo Cognetti, Kafka Kitap’ın 2018 yılında okurla buluşturduğu ilk otobiyografik romanı Sekiz Dağ ile uluslararası çapta bilinirlik kazanıp İtalya’da Premio Strega, Fransa’da Prix Médicis Étranger’in de aralarında bulunduğu birçok edebiyat ödülüne layık görüldü. Cognetti’nin, kendi hikâyesini anlatmaya devam ettiği Bıldırcın Karı – Dağ Günlükleri de Nisan 2021’de yine Kafka Kitap logosuyla raflarda yerini aldı. Cognetti’nin İtalyan Alpleri’nde geçirdiği çocukluğuna bir saygı duruşu niteliğindeki romanlar, Yelda Gürlek tarafından İtalyanca aslından Türkçeye kazandırıldı.

Yazarın yine dağlara adanmış olan otobiyografik anlatısı Il ragazzo selvetico da yayınevinin yayın programında yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)