Pakistan'dan Rusya'ya yaptırımlara tepki: Kimsenin önünde eğilmeyeceğiz

Pakistan Başbakanı, Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına uyması konusunda kendilerine baskı yaptığını söyledi. Han, Hindistan gibi "bağımsız bir dış politika" izleyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın dış politikasını överek Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına destek vermeyeceğini açıkladı; Hindistan'la ihtilafları olmasına rağmen "bağımsız dış politikalarını örnek aldığını" ifade etti. 

Başbakan Han, Hayber-Pahtunhva eyaletinin Malakand bölgesinde dün düzenlediği mitingde Batı ülkelerinin Ukrayna kriziyle ilgili Pakistan'a yönelik tutumuna ilişkin konuştu. “Bugün, her zamanki gibi bağımsız bir dış politika sürdüren Hindistan'ı övüyorum. Hem ABD'yle ittifak kuruyor hem de yaptırımlara rağmen Rusya'dan petrol ithal ediyor" diyen Han, Pakistan'ın da benzer bir politika uygulamayı sürdüreceğinin sinyalini verdi. Han, "Geçen 3.5 yıllık süreçte tek çabamız Pakistan'ı refaha kavuşturmak oldu" dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçilerinin Pakistan'dan Rusya'ya karşı tutum almasını istediğini kaydeden Han, Rusya'ya yönelik yaptırımlara karşı çıktığını ifade ederek "Kimsenin önünde eğilmedim, halkımın da eğilmesine izin vermeyeceğim" diye konuştu.

AFP 16 Mart'ta yayınladığı haberde, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına rağmen Hindistan'ın Rusya ham petrolünü satın almak üzere temaslarda bulunduğunu belirtmişti. Habere göre, Hindistan'ın Enerji Bakanı Hardeep Singh Puri, Rusya'yla bu konuda görüşmeler yapıldığını doğrulamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler imran han pakistan