Pakistan'da seçim: Telefon ve internet hizmetlerini kestiler

Pakistan'da Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri için halk sandık başına giderken, İçişleri Bakanlığı 'düzeni koruma' gerekçesiyle telefon ve internet hizmetlerinin kesildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da siyasi karışıklık, ekonomik kriz ve artan güvenlik endişeleri eşliğinde genel seçimler yapılıyor. Milyonlarca kişi, 336 sandalyeli yeni Ulusal Meclisin yanı sıra Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N), Pakistan Halk Partisi (PPP) ve Pakistan Adalet Hareketi (Pakistan Tahrik-i-İnsaf - PTI) olmak üzere üç ana siyasi partinin yarıştığı dört idari yasama meclisini seçmek için oy kullanacak. Parlamentonun feshedildiği 9 Ağustos 2023'ten bu yana ülkeyi geçici bir hükümet yönetiyor.

Oy verme işleminin devam ettiği Pakistan'da cep telefonu ve mobil internet hizmetleri kesildi. İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, devam eden genel seçimlerde "kanun ve düzeni korumak" amacıyla ülke genelinde cep telefonu ve mobil internet hizmetlerinin geçici olarak kesildiği doğrulandı.

Sosyal medyada binlerce kullanıcı, cep telefonu ve internet hizmetlerinin kesilmesine tepki gösterdi.

SEÇİM GÖREVLİLERİNE SALDIRIDA 1 POLİS ÖLDÜ

Öte yandan, Hayber Pahtunhva eyaletinde seçim görevlilerine yönelik silahlı saldırıda bir polis hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayber Pahtunhva eyaletinin Tank bölgesine bağlı Kot Azam ilçesinde kimliği bilinmeyen kişilerin, seçim görevlilerine silahlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda bir polis yaşamını yitirdi, Kot Azam'daki oy verme işlemi geçici olarak durduruldu. Tank bölgesinin, Afganistan'a komşu Güney Veziristan ile sınırı bulunuyor. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, tam güvenliğin sağlanması amacıyla İran ve Afganistan sınırlarının seçim günü kapatılacağını duyurmuştu.

Pakistan'da Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri seçimi için bugün yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)