Pakistan'da polis merkezine saldırı: 7 kişi rehin alındı

Bir polis merkezini ele geçiren militanların 6-7 kişiyi rehin aldığı belirtildi. Saldırganların, Afganistan’a güvenli geçiş istediği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde militanların, bir polis merkezini ele geçirerek içerideki güvenlik güçlerini rehin aldığı bildirildi. Ulusal basındaki haberlere göre, Bannu Terörle Mücadele Merkezi, burada gözaltında tutulan militanlar tarafından ele geçirildi. Çıkan çatışmada polis merkezindeki iki polisi yaralayan salgırganlar, diğer görevlileri da rehin aldı.

AA'nın aktardığına göre yetkililer, rehinelerin kurtarılması için operasyon başlatıldığını, militanların Afganistan’a güvenli geçiş istediğini açıkladı. Polis merkezinde yaklaşık 15 militanın bulunduğu ve 6-7 kişiyi rehin aldıkları belirtildi.

Pakistan Talibanı (TTP), 28 Kasım'da sosyal medyadan, 10 Mayıs'ta İslamabad yönetimi ile başlatılan ateşkesin sona erdiğini ve militanlarına ülke genelinde güvenlik güçlerine saldırı emri verdiğini açıklamıştı. Örgüt, o tarihin ardından güvenlik güçlerine saldırılarını yoğunlaştırmıştı. (DIŞ HABERLER)