Pakistan'da polis merkezine saldırı: 10 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde bir polis merkezine el bombaları ve ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 10 polis hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki bir polis merkezine gece saatlerinde düzenlenen saldırıda 10 emniyet mensubu yaşamını yitirdi, altısı yaralandı.

AA'nın aktardığına göre, ülkenin kuzeybatısında yer alan Dera İsmail Han bölgesindeki polis merkezine el bombaları ve ağır silahlarla düzenlenen saldırının ardından kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Saldırının ülkede yapılacak seçimlerle bağlantılı olup olmadığı da netlik kazanmadı.

AFGANİSTAN, PAKİSTAN'IN İDDİALARINI REDDEDİYOR

Pakistan'da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde düzenlenen saldırılarda son dönemde artış yaşanıyor. İslamabad yönetimi, kendisine karşı savaşan Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve Taliban yönetiminin bu örgüte karşı tedbir almadığını öne sürüyor. Afganistan ise Pakistan'ın iddialarını reddediyor ve ülkedeki güvenlik problemleriyle ilgilerinin bulunmadığını savunuyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)