Pakistan'da alarm; bütün ülke bir anda karanlığa gömüldü

Pakistan'ın nereyse tamamı henüz belirlenemeyen nedenle yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Başkent İslamabad da dahil onlarca dev şehir karanlığa gömülürken, Karaçi'deki Uluslararası Cinnah Havalimanı'na bile elektrik verilemiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dünyanın en kalabalık beşinci ülkesi Pakistan esrarengiz bir şekilde neredeyse tamamen karanlığa gömüldü. Aralarında başkent İslamabad'ın da olduğu Karaçi, Lahor, Multan ve Ravalpindi gibi çok sayıda şehir bir anda karardı. Karaçi'deki Uluslararası Cinnah Havalimanı'na bile elektrik verilemezken İslamabad Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Şefkat, Ulusal Elektrik İletim Şirketinin elektrik hatlarındaki bir sorun nedeniyle kesinti olduğunu ifade etti.
Şefkat, elektriklerin gelmesinin zaman alacağını belirtirken, Enerji Bakanı Ömer Eyüp sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, güç dağıtım sistemindeki akımın 50'den 0'a düştüğünü, bunun da elektrik kesintisine neden olduğunu belirtti. Eyüp, akımdaki düşüş nedenini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Pakistanlılara sabırlı olmaları çağrısında bulunan Eyüp, ekiplerin kesintiyi gidermek için görev yerlerine gittiğini kaydetti. Daha sonra yaptığı bir paylaşımda ise Bakan Eyüp, Tarbela elektrik santralinin 3 ünitesi ve Warsak elektrik santralinin bazı ünitelerinin devreye alındığını bildirdi. (AA)