Öztrak'tan Aslı Baykal açıklaması: E-devlet üzerinden istifa etti

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Prof. Aslı Baykal'ın partiden istifasını değerlendirdi. Öztrak, "Kendisi e-devlet üzerinden istifa etmiştir. Gerekçesinin kendisine sorulması daha uygun olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde MYK gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öztrak, Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Aslı Baykal, partiden istifasıyla ilgili kısa bir değerlendirme de yaptı.

Öztrak, "İstifa tek taraflı bir müessesedir. Kendisi e-devlet üzerinden istifa etmiştir. Gerekçesinin kendisine sorulması daha uygun olacaktır" ifadelerini kullandı.

'BU SÖZLERİNİN CİDDİYE ALINACAK HİÇBİR YANI YOK'

Öztrak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin CHP’nin hazine yardımının kesilmesi ile ilgili açıklamalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Sayın Destici'nin bu ifadeleri gerçekse ciddiye alınacak hiçbir yanı yoktur. Bu sözler tamamen abesle iştigaldir. Bu sözleri söyleyen Destici, anlaşılan gözleri görenlerin gördüğünü, görmemektedir; kulakları duyanların duyduğunu, duymamaktadır. Bugün ülkemizde Cumhurbaşkanlığı bütçesinin seçim sürecinde kullanıldığına ilişkin örnekler her gün yaşanmaktadır. Bütün mitingler devletin bütçesi ile yapılmaktadır. İşte en son yaşadığımız, AKP Parti Genel Başkanı sıfatıyla hafta sonu Ankara'da yaptığı parti toplantısının finansı nereden karşılanmıştır? Benim sayın Destici'ye tavsiyem bunu sormasıdır. Ankara'daki bütün aydınlatma direkleri AK Parti Genel Başkanı'nın fotoğrafları ile donatılmıştır. Bu paralar kimin cebinden çıkmıştır. Tekrar söylüyorum. Bu sözlerin ciddiye alınacak hiçbir yanı yoktur.”

'BAKAN ÇIKSIN, BUNA CEVAP VERSİN'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, enflasyona ilişkin "Son yılları saymazsanız ortalaması yüzde 8, 9 civarındadır" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine ise Öztrak, şunları söyledi:

“Ekonomi yönetimine baktığınız zaman yaptıkları sonucunda millet olarak hep birlikte işkence çekmesek çok eğlendiriciler. Çok esprililer. Anadolu'da bir söz var, 'Laf söyledi bal kabağı, doğra doğra koy tabağa.' Şecaat arz ederken bu kadar da sirkatin söylenmez. Sayın Bakan, ucube şahsım rejiminin enflasyonu şahlandırdığını itiraf etmiş. Atama bakanın son yıllarda bahsettiği, ekonomiyi kim yönetiyor. Ekonominin sorumlusu kim? Erdoğan şahsım hükümetleri iş başına geldiğinde Türkiye'de tüketici enflasyonu yüzde 29,7 idi. Üretici enflasyonu ise yüzde 30,8 idi. 20 yıl sonra tüketici enflasyonu yüzde 83,5 olmuş, üretici enflasyonu yüzde 151,5 olmuş, tüketici enflasyonunda dünyada ilk 5'e girmişiz; üretici enflasyonunda dünya birincisi olmuşuz. Nereden nereye? Bu tablonun sorumlusu kim, bakan çıksın buna cevap versin.”

'ERDOĞAN BU KONUDA YA KONUŞACAK YA DA GRUP BAŞKANVEKİLİNİN GÖRÜŞLERİNİ BENİMSEDİĞİNİ ANLACAĞIZ'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Dil Devrimi"ne ilişkin tepki çeken sözleri sonrası "Türkçem ile gurur duyuyorum, yaşasın Cumhuriyet" açıklamasının anımsatılması üzerine de şunları söyledi:

"Mahir Ünal, söyleyeceğini söyledi, diyeceğini dedi. Ben de bunlarla ilgili değerlendirmeyi konuşmamda yaptım. Herkes konuştu, bir tek AK Parti Genel Başkanı'ndan çıt çıkmadı. Buradan soruyorum, cevap bekliyoruz. Erdoğan, kendi Grup Başkanvekilinin sözleri için ne diyor? Her şeye laf yetiştiriyor. Neden Grup Başkanvekilinin sözleri için konuşmuyor? Erdoğan bu konuda ya konuşacak ya da sükût ikrardan gelir diyeceğiz Grup Başkanvekilinin görüşlerini benimsediğini anlayacağız." 

'ALTILI MASA'NIN İLK TOPLANTISINDA GÜNDEME GELECEK'

Bağımsız Türkiye Partisi'nin Millet İttifakı'na katılım talebi üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Masada gündeme getireceğim" ifadelerine ilişkin Öztrak, "Meral Hanım'ın söylediği açık, bu konuda Altılı Masa'nın ilk toplantısında gündeme gelecek. Orada da değerlendirilecek. Benim CHP'nin sözcüsü olarak masada konuşulacaklar hakkında değerlendirme yapmamın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)