CHP'den İçişleri Bakanlığı'nın Kılıçdaroğlu açıklamasına ilk tepki: Soylu, kaçamayacaksın

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan İçişleri Bakanlığı'na yanıt verdi: "Vatandaşlığı iki kuruşa satan Soylu, yargılanacaksın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanlığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen listeleriyle ilgili açıklamasına verdiği yanıta tepki gösterdi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yargılanacağını söyledi. 

Özkoç, "Soylu, ülkeye kaç yabancı aldığı ortaya çıkacak diye korkudan Genel Başkanımıza suç duyurusunda bulunacakmış. T.C. vatandaşlığını iki kuruşa satan Soylu, mafya ve suç örgütleriyle işbirliklerin, 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklamadığın için yargılanacaksın! Kaçamayacaksın!" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye yaptığı açıklamada, seçmenler ilgili tüm bilgilerin kendilerinde olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız" demişti. 

İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'na bilgilerin kaynağını açıklama çağrısı yapıldı ve suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)