Özhaseki: Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır; halk diliyle konuşur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik, "Gidiyorlarsa gitsinler" açıklamasını değerlendiren AK Partili Mehmet Özhaseki, sağlık emekçilerinin maaşlarında 'sıkıntı' olduğunu bildiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göç eden doktorlarla ilgili olarak "Varsın gidiyorlarsa gitsinler" sözleriyle ilgili konuştu. Özhaseki, "Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur" dedi.

'MAAŞLARDA SIKINTI OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Özhaseki, "Devlet, öğrencisine çok yatırım yapıyor. Çocuklar tabii ki bir yandan kendi istikballerini düşünecekler ama bir yandan da bu ülkeye, topraklara karşı sorumluluklarının olduğu bilmeleri lazım. Maaşlarda sıkıntı olduğunu biliyoruz, haklarını da kimse yemek istemez. Tüm sağlık çalışanlarının maaşları ile ilgili çalışma hakkında bizlere de bilgi verildi. Amaç iyileştirmek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salı günü yaptığı konuşmada, "Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor vs. Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kimdi? Adeta ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları bizzat takip eden birisiyim. Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)