Özgür Özel'den İYİ Parti ile 'ittifak' açıklaması: Harakiri olur

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, başkanlık yarışını kazanırsa İYİ Parti ile ittifak için müzakere zemini yaratacağını söyledi. Özel, “İttifak yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri olur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultay'da Genel Başkan Adayı olan Grup Başkanı Özgür Özel, göreve seçilmesinin ittifaklar için yeni bir müzakere zemini yaratacağını söyledi. Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti ile de "beyaz bir sayfa" açacağına inandığını belirten Özel, “İYİ Parti’yle ittifak yapmayıp karşılıklı kaybettirmek harakiri olur” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAYIT DIŞI SİYASET' ELEŞTİRİSİ

Özgür Özel, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın'ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, seçim sürecinde parti kurullarını devre dışı bırakarak önemli kararları “danışmanlarla” aldığı eleştirisi yönelten Özel, partide bu anlayışı değiştireceğini belirtti. Özel, “Kayıt dışı siyaseti reddettiğimiz bir süreç başlayacak” diye konuştu.

İSTANBUL KONGRESİ: İSTANBUL TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR ÖRNEKLEMİ

İstanbul İl Kongresi'nden çıkan sonucu da değerlendiren Özel, Umut kazandı, gençlik kazandı. 6 yıldır ilçe başkanlığı tecrübesi olan bir aday, nasıl daha iyi yöneteceğini anlatarak kazandı. 'İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır' sözü çok söyleniyor. Ama ben şu açıdan çok önemsiyorum, İstanbul, Türkiye’nin önemli bir örneklemi. Bizim delegemiz açısından da her 6 delegenin biri İstanbul’dan seçilip geliyor. (HABER MERKEZİ)