Özgür Özel: Bursa'yı almak için adayım

Bursa'da CHP'nin yeni il yönetimini ziyaret eden genel başkan adayı Özgür Özel, "Bir işimiz yarım kaldı. Bursa'yı almak için adayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, Bursa'da göreve gelen yeni il Başkanı Nihat Yeşiltaş ve yönetimini ziyaret etti. İl Başkanlığında açıklama yapan Özel, 'değişim' tartışmalarına yönelik "Bir işimiz yarım kaldı. Bursa'yı almak için adayım" dedi.

İl başkanlığındaki toplantıda Özgür Özel'den önce kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Yeşiltaş, 4-5 Kasım'da CHP Olağan Genel Kongresi olacağını hatırlatarak, hedeflerinin büyükşehir belediyesini kazanmak olduğunu söyledi.

'SİYASET YAPIŞ BİÇİMİNİN BAŞTAN AŞAĞI İRDELENMESİ GEREKİR'

Türkiye'de ve partide değişim talebinin olduğunu belirten Özgür Özel ise "Bu değişimi sadece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, kurullara bağlarsak bu haksızlık olur. Biz tüzüğü değiştireceğiz. Tüzüğe bakın dersek 'ipteki cambazı görün bizim sorumluluğumuzu görmeyin' olur. Bizim değişimden anladığımız Genel Başkan, kadrolar, tüzük, program ve elbette siyaset yapış biçiminin baştan aşağı irdelenmesi, tartışılması" dedi.

'CHP HERKES İÇİN SİYASET YAPMAYACAK'

Eşinin Bursa Vakıfköylü olduğunu, Bursa'nın damadı olduğunu söyleyen Özel, "Burada oldukça kendimi rahat hissettiğim bir yerdeyim, kendi evimdeyim, Bursa'dayım" dedi ve şöyle devam etti: "Gençlerin 4'te 3'ü bavulları kafada toplamış. Yüzde 75'i dünyanın diğer ülkelerinde yaşamanın hayalini kuruyor. Biz gençleri ikna edemezken Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir noktaya gelmesi mümkün değil. O yüzden bambaşka öyle bilmediğimiz değil, bakıp da gördüğümüz bir siyaseti örmek durumundayız. Bu ülkede kimin için siyaset yaptığımızı bilmemiz lazım. Geçmişte de çokça tartıştım. 'Herkes için CHP'. Kardeşim bir parti herkes için olmaz. Toplumun bir parçası, bir kesimi için siyaset yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi herkes için değil, işçi için, memur için, emekli için, emekçi için, çiftçi için, güvencesizler için, ezilenler için, kimsesizler için siyaset yapar. O yüzden bundan sonraki süreçte iki şeyden taviz yok. Bir, bu altı oktan taviz yok. Bir de laiklikten. Laikliği savunmayan bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne başında olurum ne başında dururum..."

Kimin Genel Başkan olacağına seçilmiş delegelerin karar vereceğini söyleyen Özel, "Bir işimiz yarım kaldı. Bursa'yı almak için adayım" dedi.

Basın açıklamasının ardından Özgür Özel, il yönetimi ve delegelerle toplantı yaptı.