Özel mitingde Kılıçdaroğlu'na selam gönderdi: Hakkını teslim edelim onun sayesinde verildi

Uşak'ta konuşan CHP lideri Özel, "Emekliler bunu duysun. Bayram ikramiyesi ilk nasıl verildi? Hakkını teslim edelim, selam yollayalım, vallahi de billahi de Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde verildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar'ın ardından Uşak'ta mitingine katıldı.

Uşak'taki sorunlar diğer illerden daha büyük olduğunu söyleyen Özgür Özel, "Her yerde sorun olur ama Uşak'ınkiler olabilecek gibi değil. Koskoca ilklerin şehrinde, ilk şeker fabrikasının, ilk elektriğin geldiği şehirde devlet hastanesi olmaz mı kardeşim ya! Mevcut hastaneyi kapattılar, yerine 2 hastane yapacağız dediler, şimdi sadece eğitim ve araştırma hastanesiyle tedavi olunmaya çalışılıyor, hizmetler aksıyor" diye konuştu.

"Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı'yken 3,5 yılda bitireceğim dediği çevreyolu, 11 yıl oldu tamamlanmadı ancak yüzde 65'i kullanıma açıldı" diyen Özel, "Bir diğer mesele Uşak'ın havalimanı. Ne güzel havalimanı var. 2020 yılında 7 bin 500 yolcu uçmuş, 2023 yılında 57'ye düşmüş. Çünkü Zafer Havaliamanı'na uçuş garantisi verdiler, Uşak Havalimanı'nı yok olmaya terk ettiler. Uşak'ın Cumhuriyet'ten olan bütün kazanımları, yatırımları, hastane dahil teker teker gidiyor elden buna sessiz kalmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının alım gücünün düştüğünü ve 2001'de asgari ücretin üzerindeyken, bugün asgari ücretin altında kaldığını dile getiren Özel, "Ramazan geliyor, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin mağazaları da Ramazan kolisi satıyorlar. En düşük emekli maaşıyla 29 koli alınabiliyorken, bu sene 22 Ramazan kolisi alınabiliyor. 7 Ramazan kolisinin içindeki ürünleri düşünün, tamamı kötü ekonomi ve Tayyip Erdoğan'ın emekliye kaynak ayırmaması yüzünden elinizden gitti. 200 lira ilk çıktığında 131 dolar alıyordunuz, şimdi 6 dolar. Şaka gibi. Ülkeyi getirdikleri nokta bu" dedi.

Emeklilere bayram ikramiyesi için ilk olarak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatte bulunduğunu söyleyen Özgür Özel, "Israrla söyleyeceğiz, emekliler bunu duysun, bilsin. Emeklilere bayram ikramiyesi ilk nasıl verildi? Hakkını teslim edelim, buradan bir de selam yollayalım, vallahi de billahi de Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde verildi. 2015'te dedi ki 'İki bayramda birer maaş ikramiye'. Bunlar 'Olmaz' dediler, sonra baktılar seçim gidiyor, 'Biz de vereceğiz' dediler. 2018'e kadar kulaklarının üzerine yattılar. Seçim gelince ilk kez 1000 lira verdiler. Biz, 'Olmaz, bir asgari ücret ver, yetmez' dedik. O gün itiraz ettiğimiz 1000 lira 24 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün 3 bin lira veriyorlar ya, 6 kilo dana kıyma alınabiliyor" şeklinde konuştu.

Mitinge katılanların yuhalaması üzerine Özel, "Yuhlamayın, ne yapacağımızı biliyorum. Tayyip Erdoğan'a diyorum ki, emeklilere 'Emekli Kart' çıkartalım, gel aylık 7 bin lira seyyanen fark verelim en düşük emekli maaşı alana. Elektrik, su, doğal gaza emekliler için yüzde 25 ila yüzde 40 indirim yapalım. Kabul etmiyor, tuhaf tuhaf hesaplar yapıyor, 1,4 trilyon gider diyor. Ben hesapladım yarısı ediyor. Para yok diyor ya, hesaplara bir bakıyorsun İliç'te 9 işçiyi götüren madeni işleten şirketin 222 milyon lira vergi borcunu affetti. Bütün ülkede vazgeçtiği gelirler 690 milyardan bir yılda vazgeçti. Tayyip Bey, emekliye para yok diyor. Peki 31 Mart'ta Tayyip Bey'e oy var mı? Bundan sonrasını o düşünsün" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Özgür Özel CHP Uşak