Özdağ'ın 'telefonla vatandaşlık' iddiasına yalanlama: Hayal ürünü

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Ümit Özdağ'ın paylaştığı "Telefonla vatandaşlık veriliyor" iddiasına ilişkin açıklama yaptı: Vatandaşlık kazanma şart ve süreçleri açık ve nettir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mültecilere vatandaşlık verilmesine ilişkin Twitter'dan bir iddia ortaya attı. 

Özdağ'ın "Bir kamu hastanesinde görev yapan kadın doğum uzmanı doktor anlatıyor. Suriyelilere telefonla nasıl vatandaşlık verildiğini dinleyin!" notuyla paylaştığı videoda doktor olduğu öne sürülen kişi, Suriyeli bir hastasının "beni telefonla arayıp 'vatandaşlık ister misin' diye sordular, ben de 'evet' dedim ve vatandaş oldum" dediğini iddia ediyor.

Bu videonun yayınlanmasının ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Genel Müdürlüğün twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür. Yabancının bizzat başvuruda bulunması, il aşaması, valilik komisyonu, tahkikat ve arşiv araştırması gibi birçok sürecin olumlu sonuçlandırılması halinde Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir."

(HABER MERKEZİ)