Özdağ'dan Davutoğlu'na: Senin neyi bildiğini ben biliyorum

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yeniden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na seslendi. 7 Haziran-1 Kasım süreciyle ilgili Özdağ, "Serok Ahmet değil, korkak Ahmet’sin sen" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Denizli'de yaptığı konuşmada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu.

Özdağ, "Ahmet Davutoğlu gerçekleri söylemekten korkuyor. Serok Ahmet değil, korkak Ahmet’sin sen. Türkiye'nin başına, Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük belayı açtın. Milyonlarca sığınmacının Türkiye'ye girmesinden sen sorumlusun. Türk Halkına yalan söylüyorsun, gerçeği söylemeyerek. Senin neyi bildiğini ben biliyorum. Sen benim bildiğimden daha fazlasını biliyorsun. Artık konuş" dedi.

Davutoğlu'na yönelik tepkilerini sürdüren Özdağ, "Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener; Ahmet Davutoğlu ile aynı masaya oturup Türkiye'ye demokrasi getireceğiniz iddiasında bulunmadan önce Davutoğlu'na sorun. Haziran-Kasım 2015'te ne oldu diye? Sen bu konuda açıklama yaptıktan sora Erdoğan seni niye tehdit etti? Ne oldu yüzlerce insan öldü nasıl öldü. Ankara gar patlaması nasıl oldu?" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından İstiklal Caddesi’nde konuşan Özdağ, Davutoğlu’na 7 Haziran - 1 Kasım seçimleri arasındaki süreçle ilgili seslenerek "Ahmet konuş susma, sen bu ülkede başbakanlık yapmış adamsın korkma bildiklerini açıkla" ifadelerini kaydetmiş ve şöyle devam etmişti:

"Ahmet, bir koltuk uğruna susma, Erdoğan seni çok korkuttu, korkma bak ben ölümü göze aldım, bunları ben biliyorsam sen de biliyorsun, yakın çevrene ne söyledin kimi suçladın biliyorum. Sen sustuğun için insanlar ölüyor. Eğer bunları anlatmaktan korkuyorsan git üniversite de hocalık yap. Haziran-kasım arasında bu ülkede neler oldu? Söyle."

Buna karşılık Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Özdağ için isim vermeden “Atanamamış Bond” ve "Yerli Wilders" (Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders) nitelemesi yapan Özcan, “Tam bir ergen ve sorumsuz provokatör tahrikleriyle kendi komplo dünyasındaki zırvaları sözüne güvenilir bir ismi kullanarak doğrulatmaya çalışıyor!” demişti. (HABER MERKEZİ)