Oyuncu Ana Obregon ölen oğlunun spermiyle torun sahibi oldu

Oyuncu Ana Obregon, hayatını kaybeden oğlunun spermlerini kullanarak taşıyıcı anne aracılığıyla torun sahibi oldu. İspanyol hükümetinin tepki gösterdiği oyuncu, "Bebek torunum, kızım değil” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol sunucu ve oyuncu Ana Garcia Obregon, 3 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Alessio'nun bıraktığı spermlerden taşıyıcı anne aracılığı ile bebek sahibi oldu.

Geçen hafta İspanya magazin dergisi Hola’da yer alan haberde Obregon’un çocuk sahibi olduğu an ve Florida’daki hastaneden çıkış anları yayınlanmıştı. Çıkan haberlerin ardından Obregon bir açıklama yaparak, taşıyıcı anne aracılığıyla sahip olduğu çocuğun aslında torunu olduğunu söyledi. 27 yaşında hayatını kaybeden oğlu Alessio’nun spermiyle torun sahibi olduğunu belirten Obregon, “O benim kızım değil, aslında benim torunum” dedi.

68 yaşındaki Obregon’un geçen haftalarda ABD’de taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olduğu ortaya çıkmış ve bu durum taşıyıcı anneliğin yasak olduğu İspanya’da gündem olmuştu. İspanyol hükümetinden yetkililer Obregon’un bu kararına tepki göstermişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)