OYAK, Kara Sevda'yla kuruyemiş işine giriyor

Gıda alanındaki yatırımlarını artıran OYAK Grubu, Gold Harvest Kuruyemiş Gıda’yı satın almak için harekete geçti. Şirketin en bilinen yüzü, 'Kara Sevda' adlı çekirdek markası.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona salgını döneminde kuruyemiş tüketiminin zirve yapması, bu alandaki yatırımlara da yansımaya başladı. Son dönemde gıda sektöründe yaptığı yatırımlarla öne çıkan OYAK Grubu, kuruyemiş sektörüne de girme kararı aldı.

Genel Müdür Süleyman Savaş Erdem yönetiminde 2021 yılında OYAK ve bağlı şirketi Hektaş ile önemli alımlar yapan grup, önce çikolatada Tadelle, Sarelle ve Gol markalarıyla tanınan Sagra’yı, ardından da Türkiye’nin en önemli gıda şirketlerinden Tamek’i bünyesine katmıştı. Dünya'da Kerim Ülker'in haberine göre Türkiye’nin en önemli atıştırmalık üreticilerinden Gold Harvest Kuruyemiş Gıda’yı satın almak için harekete geçti. OYAK bu alımı, iştiraklerinden OYAK Portföy aracılığıyla gerçekleştirecek. Resmi süreç tamamlandığı takdirde OYAK, çikolata ve içecek alanından sonra kuruyemişe de girmiş olacak.

HENÜZ 4 YIL ÖNCE KURULDU

2018’de kurulan Gold Harvest, Eskişehir’deki Odunpazarı Organize Sanayi Bölgesi’nde 26 bin metrekarelik alana kurulu tesis ile üretim gerçekleştiriyor. Yıllık 40 bin ton üretim gerçekleştiren şirketin ana portföyünü, kuruyemiş ile birlikte kuru meyve üretimi oluşturuyor. Şirketin çekirdekte Kara Sevda, kuruyemiş ve meyvede Master Nut, Master Farm cipste de Master Potato adlı markaları bulunuyor. 

26 MİLYAR LİRALIK PAZAR

2021 yılında kuruyemiş tüketimi 550 bin tona çıktı. Sektörün büyüklüğü ise 26 milyar liraya ulaşırken, bunun 7 milyar TL’sini ambalajlı ürünler oluşturdu. Bir dönem Sabancı ailesinin ortak olduğu Peyman, 2017’de İngiliz yatırım fonu Bridgepoint’e yaklaşık 110 milyon dolara satılmıştı. Peyman da tıpkı Gold Harvest gibi Eskişehir’de üretim gerçekleştiriyor.