Oy pusulasından çıkarılan Donald Trump, temyize gitti

ABD'nin eski başkanı Trump, Maine eyaletinde ön seçimlere giremeyeceği kararını temyize taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski Başkanı ve 2024 Başkanlık Seçimleri aday adayı Donald Trump, Maine eyaletinin, Cumhuriyetçi Partinin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına dair kararını temyize götürdü. Trump, Kennebec Bölge Üst Mahkemesi'ne, eyalet yönetiminin kararının bozulması için temyiz başvurusunda bulundu. Bölge yargıcının 20 gün içinde kararını açıklaması bekleniyor.

AA'nın aktardığına göre Trump'ın bu adımının ardından konu, ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşınabilir. Trump'ın, Colorado eyaletinin benzer kararı için de yakın zamanda temyiz başvurusu yapması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Maine Eyalet Sekreteri Shenna Bellows, 28 Aralık'ta Trump'ın 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Cumhuriyetçi Partinin eyalette düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına yönelik karar verildiğini bildirmişti. Kısa süre öncesinde Colorado Yüksek Mahkemesi benzer bir karar vermişti.

Kararlar doğrultusunda Trump'ın adı, 5 Mart 2024'te her iki eyalette yapılacak ve Cumhuriyetçi aday adaylarının yarışacağı ön seçimlerde oy pusulalarında yer almayacak. İki eyaletteki seçim yarışına ilişkin son kararı ABD Yüksek Mahkemesi verecek. (DIŞ HABERLER)

Etiketler trump seçim temyiz