Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül: 'Yangın havadan 2-3 saatte söndürülür, ya müdahale ya müsaade etsinler'

Dersim'de 12 gündür süren yangına halkın müdahalesine izin verilmiyor. Alevlerin havadan 2-3 saatte söndürülebileceğini belirten Ovacık Belediye Başkanı Sarıgül: "Ya müdahale ya da müsaade etsinler."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dersim Hozat'ta başşlayıp Ovacık'a ulaşan orman yangını, 12. günü geride bıraktı. Ovacık'ta alevlerin yerleşim yerlerine 1 kilometreden daha yaklaştığı belirtiliyor. 

Yangın bölgesinden Gazeteci Erdal Er'in YouTube yayınına katılan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bazı bölgelere geçişlerine izin verilmediği için sağlıklı bilgi alamadıklarını söyledi. 

'BİZ DAHA ÖNCE BENZER YANGINLARI SÖNDÜRDÜK'

"Eğer havadan müdahale sağlayamazsak, yetkililer bu yönde bir çalışma yapmazsa yarım halkımıza çağrı yapıp bu bölgelere gitmeyi planlıyoruz. Biz daha önce buna benzer yangınlar söndürdük" diyen Sarıgül şunları söyledi: "12 gündür bu bölgeye gidilmeme sebebi... burada bir operasyonun söz konusu olduğunu, çatışma olduğunu bu sebeple gidilemeyeceğini söylüyorlar. Ancak 2-3 gün önce orman işletme ekiplerini oraya gönderdiler. Sonuçta onlar da sivil. Onlar gidebiliyorsa insanlar da gidebilir. Bizim derdimiz bu ormanı söndürmek."

'ÖRTÜ YANGINI DEĞİL'

Keban Barajı'nın bölgeye kuş uçuşu 5-6 kilometre, Munzur çayının 7-8 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Mustafa Sarıgül şöyle devam etti: "Gerçekten havadan müdahale olsa 2-3 saatte bu yangın kontrol altına alınır. Bu kadar cümle canın evinin yanması bizim canımızı acıtıyor. Örtü yangını değil bu. Dersim'in en uzun, 30 metreye ulaşan meşelerinin olduğu bölge. Yaşlı meşeler de var bölgede. 

'YA MÜDAHALE, YA MÜSAADE ETSİNLER' 

Bu yangın artık insan hayatın da tehlikeye sokmaya başladı. Hem yerleşim yerine sıçramak üzere, hem de akşam saatlerinde Ovacık'a çöküyor o duman. Neredeyse görüş mesafesini kapatıyor. Ya müdahale etsinler, ya müsaade etsinler." (HABER MERKEZİ)