Otogar'da yakalanan patlayıcı ile ilgili davada tutuklu sanık kalmadı

İstanbul Otogarı’nda 5 kilogram patlayıcı yakalanmasına ilişkin davada yargılanan 3 sanıktan birinin 39, ikisinin ise 8 yıla kadar hapsi istendi. Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığını tahliye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı'nda 28 Nisan 2021 tarihinde PKK adına patlayıcı madde taşıdıkları iddiasıyla polis ekiplerince yakalanan İbrahim Z. ve Ramazan A. ile teslim olan Yaşar S. hakkında İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davaya devam edildi.

Davanın tek tutuklu sanığı Yaşar S. ile başka suçtan açılmış dava nedeniyle tutuklu Ramazan A, duruşma salonuna bulundukları cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık İbrahim Z. ile sanıkların avukatları da duruşma salonundaydı.

Mahkemede esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıklar İbrahim Z. ile Ramazan A'nın içerisinde silah olduğunu düşündükleri ancak teslim aldıktan sonra silah olmadığını anladıkları bomba bulunan çantayı para karşılığında ülke içinde bir yerden bir yere nakletmek suretiyle üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığını savunarak, "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçundan ayrı ayrı 4 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

2 FARKLI SUÇTAN 39 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Buna göre sanık Yaşar S. hakkında 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' ile 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme' suçlarından 19,5 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yaşar S’nin ifadesinin alınmış ve delillerin büyük oranda toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. (ANKA)

Mahkeme, diğer sanıklar Ramazan A. ile İbrahim Z. haklarındaki adli kontrol tedbirinin aynen devamına hükmetti. Sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 20 Nisan 2022 tarihine erteledi. 

 

Etiketler İstanbul dava otogar