Otobüste fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Antalya'da halk otobüsü şoförü Nihat Güleç, araçta fenalaşan yolcuyu, 4 dakikada hastaneye ulaştırdı.

Nihat Güleç
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muratpaşa ilçesinde Nihat Güleç yönetimindeki halk otobüsünde bir yolcu baygınlık geçirdi. Güleç, yolcuların ikazı üzerine otobüs hastaneye sürdü. 

DHA'nın haberine göre, bir yolcu halk otobüsünde baygınlık geçirdi. Şoför Nihat Güleç, yolcuların uyarısıyla kadını hastaneye yetiştirebilmek için tramvay yoluna girip, ters istikametten devam etti. Dörtlü ikaz lambalarını yakan Güleç, dört dakika sonra yolcuyu Antalya Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi. Yolcu burada hemen tedavi altına alındı.

'TERS İSTİKAMETTEN HASTANEYE SÜRDÜM'

Olay anını anlatan Nihat Güleç, "Hastaneyi geçtikten sonra araç içerisindeki vatandaşlar panikledi. Bir kadının rahatsızlandığını, kalp krizi geçirebileceğini söylediler. Acilen hastaneye dönmemi söyleyince, duraktaki yolcuları almayıp, tramvay yoluna girdim. Daha sonra ters istikametten hastaneye doğru sürdüm. Korna çalarak ilerledim. Trafik bayağı yoğundu. Ancak korna çalıp, dörtlüleri yakarak ambulans gibi vatandaşımızı hastaneye yetiştirdik. Ayakta duramıyordu ve kötüydü. Böyle bir durumda hızlı karar vererek, harekete geçmek gerekli. İnsanlık görevimi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Nihat Güleç, 25 Ağustos'ta da otobüste unutulan bir çocuğu ailesi ile buluşturmuştu. Tatil için Antalya'ya gelen aile, halk otobüsünde oyun oynayan çocuklarını unutarak araçtan inmişti. Durumun bildirilmesi ile Güleç, ağlayan çocuğu sakinleştirmiş ve kendilerini bekleyen ailesine teslim etmişti. (HABER MERKEZİ)