Osman Özarslan köşe yazılarıyla Gazete Duvar'da

Osman Özarslan, sosyolojik araştırma ve eleştiri yazılarıyla Gazete Duvar'da yer alacak. Özarslan'ın ilk yazısı bu gece yayında olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taşrada eğlence hayatı, gazinolar ve erkeklik üzerine sosyolojik gözlemleri ve eleştirel yazılarıyla tanınan Osman Özarslan, Gazete Duvar'da yazmaya başlıyor. Gazete Duvar okurları merkezin dışındaki hayatları Özarslan'ın kaleminden okuyacak. 

Osman Özarslan, 1977 yılında, Burdur’un Çavdır ilçesinde doğdu.  2005 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazanıncaya kadar öğrencilikten başka pek çok iş ile iştigal etti. 2010 yılında aynı okulun Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. Nisan 2015’te, 'Masculinities at Night in the Provinces' başlıklı tezini savunarak, yüksek lisansını tamamladı. Bu tez, 'Hovarda Alemi, Taşrada Eğlence ve Erkeklik' ismiyle 2016 yılında İletişim Yayınları tarafından yayınlandı. 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktoraya başladı ve 2019 yılında 'Organ Bağışı ve Kaçakçılığı, Yeni Tıbbi İmkanlar, Yeni Sosyolojik Meseleler' adlı tezini savunarak doktorasını hak etti.

Değişik dönemlerde, gazete-dergilerde, fanzinlerde, bloglarda ve internet sitelerinde, ideoloji, politika, kültür yapıları ve filmler üzerine yayınlanmış pek çok inceleme, deneme ve eleştiri yazısı vardır.

Bundan başka, üç bireysel (Kemalizm Sovyetler Sosyalizm; Dekalog-Kemalist İlahiyat İçin Bir İlmihal; Hovarda Alemi-Taşrada Eğlence ve Erkeklik) kitabı yayınlanmış, dört de editörlü (Resmi İdeoloji ve Kemalizm; Öncesi ve Sonrası ile 1915 İnkar ve Yüzleşme; Emile Durkheim'ı Yeniden Okumak; Sıkıntı Var-Sıkıntı Kavramı Üzerine Denemeler) kitaba katkı sunmuştur.

Halen, merkezin dışında kalmış taşra coğrafyalar ve toplumsal normlar tarafından içerilemeyen berduşlar, piizciler, defineciler, kumarbazlar, muskacılar, gibi değişik gruplar arasında, çalışmalarını sürdürmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. (HABER MERKEZİ)