Oscarlı besteci Hans Zimmer, YouTuber MrBeast’in videosunun müziklerini yaptı

Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer, popüler YouTube yayıncısı MrBeast’in yeni videosundaki müzikleri besteledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Karayip Korsanları", "Aslan Kral", "Gladyatör", "Top Gun: Marverick", "Yıldızlararası" ve Christopher Nolan’ın Batman üçlemesi dahil olmak üzere sayısız filmin müziklerini besteleyen Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer, YouTube’un en popüler yayıncılarından biri olan ve MrBeast adıyla tanınan Jimmy Donaldson’un yeni videosunun müziğini besteledi. Mr. Beast, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hans Zimmer sadece yeni videomuz için orijinal bir film müziği hazırladı” diyerek besteci ile çalıştığını duyurdu.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, gerçek adı Jimmy Donaldson olan MrBeast, Union Glacier bölgesinin dışında 50 saat geçirdiğini gösteren en son YouTube videosunu çekmek için Antarktika’ya gitti. Bu sırada Hans Zimmer’ın da bölgede olduğunu öğrenen Donaldson, besteci ile bir görüşme ayarladı ve ona halihazırda çektikleri video bir sunum yaptı. Yaklaşık dört saat içinde Zimmer'ın kendisiyle yeni YouTube videosunun müziğini hazırlaması için bir anlaşma yaptı.

'NE PAHASINA OLURSA OLSUN ONUNLA ÇALIŞMAM GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUM'

MrBeast o anları, “Hans’ın da orada olduğunu duyduğum an, ne pahasına olursa olsun bu konuda onunla çalışmam gerektiğini biliyordum. Böyle çılgın bir yerde hayatta kalmanın nasıl bir şey olduğunu kimse anlayamaz! Bunu süper hızlı halletmemiz gerekiyordu ve kendisine ulaştığımızda, o da aynı derecede heyecanlıydı" diye anlattı. 

Zimmer, orijinal film müziğini sınırlı bir zaman çerçevesinde yaratmak için Bleeding Fingers Music besteci kolektifinin üyeleri James Everingham ve Adam Lukas ile bağlantı kurdu. Üçlü daha önce BBC belgesel dizisi Frozen Planet II için film müziği üzerinde de iş birliği yapmıştı.

MrBeast'in “Antarktika’da 50 Saat Hayatta Kaldım” adlı son videosu şöyle: