Ortahisar CHP adayı Kaya: Kazandık, AK Parti işi yokuşa sürüyor

Ortahisar'da CHP adayı Kaya, açılan sandıklara göre 8 puan önde. Seçimi kazandıklarını söyleyen Kaya, "AK Partili görevliler işi yokuşa sürüyor, tutanakları imzalamıyorlar" dedi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde açılan sandıklara göre seçimi önde götüren CHP Adayı Ahmet Kaya, seçimi kazandıklarını fakat AK Partili sandık görevlilerinin tutanakları imzalamayarak süreci uzattığını söyledi.

'AK PARTİ GÖREVLİLERİ YENİLGİYİ KABUL ETMİYOR'

Parti binasına gelerek coşkulu bir şekilde karşılanan Kaya, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ile birlikte açıklamalarda bulundu. Kaya şu sözleri kullandı:

"Elimizdeki verilere göre seçimi almış bulunuyoruz. Bizlere destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Zor bir işti. 115 gündür sokaktaydık. Devasa bir güce karşı mücadele edeceğimizi biliyorduk. Biz 115 gündür bir güce karşı mücadele verdik. Devlet gücü, belediyelerin gücü, TOKİ'ye bakanlıklara iş yapan müteahhitlerin gücüne karşı mücadele ettik. Biz de bu seçimi kazanacağına inanan partililerimiz ile 115 gündür yorulmadan mücadele ettik. Çok şükür mücadelemizin karşılığını aldık.

Biz Trabzon halkına ve onların vicdanlı ellerine güveniyorduk. Elimizdeki verilere göre seçimi kazandık. Ancak şu an öğreniyoruz ki AK Parti'nin sandık görevlileri tutanaklara imza atmıyor. Buradan bütün sandık görevlilerine bütün CHP'li arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen sandık başından ayrılmayın. Islak imzalar bize ulaştırılana kadar bu görev devam etmektedir. Çünkü yenilgiyi kabul etmeyen AK Parti görevlileri işi yokuşa sürmeye çalışıyor. Ama şunu bilsinler ki milletimizin iradesinin sonuna kadar sahip çıkacağız."

Anadolu Ajansı verilerine göre saat 22.13 itibariyle yüzde 42'si açılan sandıklarda CHP Adayı Kaya yüzde 42, AK Parti Adayı Ergin Aydın yüzde 39 oy oranına sahip.