Ormanlık alanda bulunan cesedin kayıp polis Tüzün'e ait olduğu ortaya çıktı

Haziran ayında Tokat'ta ormanlık alanda bulunan cesedin kayıp polis Musa Tüzün'e ait olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki Çorumlu polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamazken, 7 Haziran günü Tokat'ta Almus TOKİ konutlarının yakınlarındaki ormanlık alanda tesadüfen bir erkek cesedi fark edildi. Ayrıca bölgede yapılan incelemelerde Tüzün'e ait olduğu belirlenen silah ve çanta bulundu. Erkek cesedine ait olduğu belirlenen parçalar ise incelenmek üzere Almus Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Haziran ayından bu yana otopsi raporu bir türlü hazırlanamazken, ailenin yoğun girişimleri sonucu bugün cesedin polis Musa Tüzün'e ait olduğu açıklandı. Vasiyeti üzerine Tüzün'ün cenazesinin cuma günü Dersim'in Nazimiye ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

'BEŞ AYDIR CENAZEMİZİ DEFNEDEMEDİK'

Baba Yusuf Tüzün, oğlu Musa’nın ilk kaybolduğu dönemde yeterince arama tarama faaliyeti yapılmadığını düşündüğünü yineledi. Baba Tüzün, “Oğlumun 5-6 kilometre arandığı söylendi. Aylarca bulunamadı. Daha sonra bin 700 metre uzaklıkta tesadüfen bulundu. Oğlum sıradan bir insan değil, devletin polisi 7 aydır ormanlık alanda yatıyor. İsteselerdi benim oğlumu bulurlardı. Beş aydır da sonuç çıkmadı, cenazemizi defnedemedik. Adli Tıp’tan sonuç bekliyorduk. Son olarak geçtiğimiz hafta vali bey ile bir görüşme yapmıştık. Bugün cenazenin oğluma ait olduğu kesinleşti. Ancak henüz otopsi raporunu alamadık” dedi.

Soruşturmayı en başından beri takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Hazirandı... Almus ilçe merkezine 5-6 km uzaklıktaki ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının, kayıp polis Musa Tüzün’e ait olduğu üzerinde durulmuştu. Aylardır adli tıp değerlendirmesi bekleniyordu. Musa Tüzün'ün babası aradı, kemikler Musa Tüzün'ünmüş. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Murat Bakan

 

Ne olmuştu?

Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamadı. Tüzün'ün ailesi 28 Ekim 2021 günü kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin ve yetkililerin girişimleri sonucu Tüzün için arama çalışmalarına başlandı. AFAD, Jandarma ve emniyet sahayı kilometrelerce taradığını ve Tüzün'e ait bir iz bulamadığını açıkladı.

Aradan geçen yedi ayın ardından ise Tokat'ta Almus TOKİ konutlarının yakınlarındaki ormanlık alanda tesadüfen bir ceset fark edildi. Durum polise ihbar edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, jandarma ve savcı bölgeye gitti. Kırsalda yapılan aramalarda Tüzün'e ait olduğu belirlenen bir silah ve çanta da bulundu. Tüzün ailesi çağırıldı ve ceset incelenmek üzere Almus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olay yerinde bulunan silahın kullanıma hazır olduğu ve silahtan bir mermi ateşlendiği tespit edilirken, merminin kovanı ise bölgede bulunamadı. Yine Tüzün'e ait olduğu düşünülen çantadan da kimlik çıkmadı. Aradan geçen beş ayın ardından cesedin Tüzün'e ait olduğu tespit edildi.