Orman yangınları yeniden başladı, Güney Kıbrıs 4 ülkeden yardım istedi

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Letimbiotis, söndürüldükten sonra dün yeniden başlayan orman yangınları ile mücadele için İsrail, Lübnan, Mısır ve Yunanistan ile temasa geçildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kıbrıs, Limasol kentinin Alasa köyü yakınlarında söndürüldükten sonra tekrar başlayan orman yangınıyla mücadele için bölge ülkelerinden yardım istedi. 

AA'nın haberine göre, 6 Ağustos Pazar günü yeniden başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılarak bazı yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ederken Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Dışişleri Bakanlığı'nın yardım talebinde bulunmak için İsrail, Lübnan, Mısır ve Yunanistan ile temas kurduğunu açıkladı.

Güney Kıbrıs basınına yansıyan haberlere göre, Ürdün'ün gönderdiği 3 helikopter bölgedeki orman yangınıyla mücadeleye etkin katılım sağlarken, yangının çıkış nedeni ve söndürüldükten sonra tekrar alev almasının sebeplerinin araştırıldığı açıklandı.

Kuzey Kıbrıs, yangının başlamasının ardından 5 Ağustos'ta Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla Güney Kıbrıs'a yardım teklifinde bulunmuş, Rum kesimi yangın söndürüldüğü için yardıma gerek kalmadığını belirterek Kuzey Kıbrıs'a teşekkürlerini iletmişti. (DIŞ HABERLER)