Ordu sahiline beton blok koyuldu: 'Hangi akıl düşündü bilmiyoruz'

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi sahiline beton blok konuldu. Ordu Çevre Derneği, "Bunu hangi akıl düşündü bilmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Büyükşehir Belediyesi, Taşbaşı Mahallesi'nin sahil bölgesine taş blok yerleştirdi. Bu duruma karşı çıkan Ordu Çevre Derneği, yaptığı yazılı açıklama ile "Görsel panosu olarak düşünülen anlamsız kütle, sahil görüntüsünü bozmaktadır.  Bunu hangi akıl düşündü bilmiyoruz" dedi.

Ordu Hayat'ta yer alan habere göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ordu sahillerinin betonlaştırılmasına hep karşı çıktık. Ancak her zaman dediğimizi bir kez daha vurgulayalım ki, OBB yöneticileri betonu çok seviyorlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler'e yaptığımız bir görüşmede kordon boyunda yeşillendirme yapılmasının gerekliliğini söylemiştik. Şu an yapılanlar eksik olsa da beton görünüm yok ediliyor. Ancak görsel panosu olarak düşünülen anlamsız kütle, sahil görüntüsünü bozmaktadır.  Bunu hangi akıl düşündü bilmiyoruz. Sanatsal görseller için daha uygun panolar yapılabilir. Sahilde kale duvarını andıran bu kütle kaldırılmalıdır. Beton kütle sanatın önüne geçer, sanatı öldürür.”  (HABER MERKEZİ)