OpenAI CEO'su Altman görevden alınmıştı: 'Fransa'ya gelebilir'

ChatGPT'yi geliştiren şirketin CEO'su Altman'ın görevden alınmasının ardından açıklama yapan Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Barrot, Altman'ın Fransa'ya gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI CEO'su Sam Altman'ın şirketin yönetim kurulu tarafından görevden alınmasının ardından Fransa'nın Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak Altman'ı ülkesine davet etti.

Reuters'ın haberine göre, Barrot, sosyal medya mesajında, "Sam Altman, ekibi ve diğer yetenekler eğer isterlerse Fransa'nın kapıları kendilerine açık" ifadelerini kullandı. 

MACRON: YAPAY ZEKA DİLİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITSIN

Altman, mayıs ayında Avrupa başkentlerine yaptığı ziyaretler sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir araya gelmiş ve Fransa ile Avrupa'nın yapay zeka alanında dünyada devam eden yarıştaki yerini ele almıştı.

İlk cumhurbaşkanlığı döneminin başında yapay zeka konusunda ABD ve Çin'in gerisinde kalınmayacağını taahhüt eden Macron, cuma günü teknoloji dünyasının liderlerine hitaben paylaştığı video mesajında üretici yapay zekanın büyük potansiyelinden ve Fransa'nın gelecek yıl başkent Paris'te düzenlemeyi planladığı yapay zeka konferansından bahsetti.

Yapay zeka algoritmalarına yalnızca İngilizce içeriklerin entegre edilmediğinden emin olmanın Fransa için 'medeniyetle ilgili bir zorluk' olduğunu anlatan Macron, "Fransız kültürünü, dilini ve düşünce tarzını yansıtmasını da istiyorum" dedi.

Ne olmuştu?

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI şirketi tarafından 17 Kasım'da yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulunun Sam Altman'ın CEO'luk görevinden ve yönetim kurulundan ayrılacağını duyurduğu aktarıldı. Açıklamada, şirketin baş teknoloji yöneticisi Mira Murati'nin geçici olarak Altman'ın görevine getirildiği kaydedildi.

Altman'ın görevinden ayrılışının yönetim kurulu tarafından yürütülen inceleme sürecinin ardından geldiği belirtilen açıklamada, bu süreçte Altman'ın yönetim kuruluyla olan iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve bu durumun Altman'ın sorumluluklarını yerine getirmesine engel olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Yönetim kurulunun artık Altman'ın OpenAI'ya liderlik etmeye devam etme becerisine güveni yok" değerlendirmesinde bulunuldu. (DIŞ HABERLER)