Onur Yaser Can'ın intiharından 12 yıl sonra şüpheli polislere dava açıldı

İstanbul Başsavcılığı, 'uyuşturucu aldığı' iddiasıyla gözaltına alınıp çıplak aramaya maruz bırakılan, darp edilen Onur Yaser Can’ın intiharından 12 yıl sonra 4 polis ve bilirkişiye dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Uyuşturucu satın aldığı' iddiasıyla 2 Haziran 2010'da gözaltına alınan ve karakolda çıplak aramaya maruz bırakılan, darp edilen ODTÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi Onur Yaser Can'ın intiharıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

28 yaşındaki Can'ın intiharı nedeniyle daha önce yargılanan iki polisi hapse mahkûm eden mahkemenin suç duyurusuna rağmen valiliğin izin vermemesi nedeniyle soruşturma başlatılamamıştı.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, idare mahkemesinin bu kararı iptal etmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Onur Yaser Can gözaltına alındığı sırasında görev yapan, ölümünün ardından belgeleri değiştiren dört polis ve belgeleri yok etmekle suçlanan bilirkişi hakkında dava açıldı.

İDDİANAME 'MAKTUL' DEDİ

İddianamede, intihar eden Onur Yaser Can için “öldürüldüğü” anlamına gelen “maktul” ifadesinin kullanılması da dikkati çekti. 

Can’ın yaşamına son vermesinin asıl nedeni olan çıplak arama, darp, dayak iddiaları konusunda halen soruşturma yürütülmedi. 

Can Ailesi'den geriye kalan tek isim olan Ezgi Sevgi Can, “Açılan dava, eksik bir iddianameyle de olsa, abimin annemin ve babamın ruhlarına serpilen birkaç damla su, biraz güneş ışığıdır. Ailenin geriye kalan bireyi olarak ben annem, babam ve abimden bana miras kalan direniş ve sevginin gücüyle, onların güzel ruhu için, devlet ve polis şiddetinin aldığı bütün güzel canların ruhları için, bu mücadeleyi sürdürüyorum ve sonuna kadar sürdüreceğim” dedi. (HABER MERKEZİ)