Önder: Mahkeme yakalama kararını reddetti ama valizim gene de kapının ağzında

Kobanê Davası'nda hakkında istenen yakalama kararının reddedildiğini açıklayan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Valizi kapının ağzına koymuştum, orada duruyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kobanê Davası'nda savcının hakkında istediği yakalama kararının mahkeme tarafından reddedildiğini açıkladı. 

'VALİZİM KAPININ AĞZINDA'

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in aktardığına göre Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, "14 Mayıs'ta iktidar değişirse bu yargı kararları da değişir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öncelikle bunun son aşamasını belirteyim. Mahkeme o talepleri reddetti. Dolayısıyla hakkımda artık yakalama talebi yok. O talep kalktı. Hem vallahi hem billahi ben valizi kapının ağzına koymuştum Daha yukarı çıkarmamıştım. Dedim gene de dursun, bu sistemin ne yapacağı belli olmaz. O orada duruyor."

'SEÇİM SONUCUYLA YAKINDAN ALAKALI'

Önder, Kobanê davası için "Tabii ki seçimlerin sonucuyla çok yakından alakalı" diyerek şöyle devam etti: "Bu mütalaanın açıklanmasını ve bu tutuklama talebinin yapılmasını öyle bir hızlandırdılar ki, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır mitingiyle aynı güne denk getirdiler. Bütün usul, esas, her şeyini yok sayarak yaptılar."

'MİLLETVEKİLLERİMİZDEN CEZAEVİ GÖRMEYEN KALMADI'

"Seçilmiş siyasetçilerimizden neredeyse cezaevi görmeyen kalmadı" diyen Önder, "Bu bir siyasi imha operasyonudur. Kürt halkı ve onun dostları da ağır bir bedel ödediler, ama teslim olmadılar. Geldik bugüne. Bugün önümüzde bir sandık var ve değişen birkaç tane durum var" ifadelerini kullandı.

Kobanê Davası'nda son duruşmasında savcı, aralarında Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu 12 siyasetçi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını talep etmiş, karar duruşması 3 Temmuz'a bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)