Önce kendini tahliye etmişti: THY Başkanı Kazakistan'a geri döndü

Kazakistan'da yaşanan protestolar nedeniyle yapılan tahliyelerde personeli geride bırakarak eşiyle birlikte Türkiye'ye gelen THY Başkanı İlker Aycı'nın tahliyeye katıldığı öğrenildi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazakistan’da LPG zammına ile başlayan ve Devlet Başkanı Nazarbayev’in ülkeden kaçmasıyla devam eden olaylar sırasında Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı ile eşi Tuğçe Saatman Aycı'nın 30 kurum personelini geride bırakarak Türkiye'ye gelmesinin yankıları sürüyor. Son olarak personel için gece yarısı yapılan tahliyeye Aycı'nın da katıldığı öğrenildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre özel bir ziyaret için 30 Aralık’ta Kazakistan'a giden ve olayların başlaması üzerine 5 Ocak günü özel izinle, özel olarak hazırlanan kargo uçağıyla Türkiye’ye dönen Aycı, gece yarısı 01.30’da İstanbul Havalimanı’ndan kalkan tahliye uçağına bindi.

Yanında bazı üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtilen İlker Aycı'yı taşıyan nakliye uçağı 09.00 sıralarında Kazakistan’ın başkenti Almatı'ya indi. Türk Hava Yolları pilot ve kabin çalışanlarının yanı sıra özel hava kargo şirketleri MNG ve ACT personellerinin ve Türk vatandaşlarının tahliyesini yapan TK-6093 sefer sayılı uçak saat 10.40’ta Türkiye'ye hareket etti. Tahliye uçağında 3’ü bebek 167 yolcunun bulunduğu öğrenildi. 

Ne olmuştu?

Yılbaşını eşiyle birlikte gittiği Almatı'da geçiren Aycı protestolar başlayıp ülkeye yayılınca özel izinle Türkiye'ye döndü. Ancak arkasında yaklaşık 30 Türk Hava Yolu çalışanını bıraktı. THY’nin Kazakistan’da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı, Türkistan ve Aktav seferlerinin durdurulmasının ardından Almatı’da yatı görevinde olan hem THY’nin hem de diğer Türk hava yolu şirketlerinin toplam 75 uçuş personeli ülkede mahsur kaldı.

BIRAKILAN PERSONEL 'BİZİ ARAYAN YOK' DEMİŞTİ

Kazakistan’da kalan THY personeli, CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın aktarımıyla dün şu mesajları paylaştı:

1- 30 Aralık tarihinde THY CEO'su İlker Aycı ve eşi Almatı’ya gelmek için yola çıkmışlar. 31 Aralık tarihinde bu ülkede yakınlarını ziyaret eden Aycı, olaylar başlayınca 5 Ocak'ta TK-6223 TC-JDR uçağına kaptanlar, load master ve teknik personeli alıp ülkeden ayrılmıştır.

2- Şu ana kadar bizi arayan soran yok. Başkonsolos Türkiye’de. Otel güvensiz. İki gün önce oteli askerler bastı. Bir önceki gün isyancılar otele geldi. Dün bulunduğumuz yerin yakınında bir kişi öldürüldü. Toplam 30 THY 19 diğer şirket personeli Kazakistan'da kaldı.

3- İlker beyin eşinin kargo uçağı ile uçması kanunen yasak. Ayrıca uçakta 4 koltuk boş olmasına rağmen eşi hamile olan 1 pilot ve 2 kadın pilot uçağa alınmadı. İlaç kullanan kaptanların ilaçları bitiyor. Otelde güvenlik yok. Buranın istasyon müdürü ve konsolosluktan arayan yok.

4- Durum çok iç acıcı değil açıkçası. Ayrıca televizyonlarda ekip ulaştı diye yanlış haber yapılıyor. Bu bilgiler yalan. Saygılarımla.”

 

 

Etiketler ilker aycı thy