Omicron'da yeni semptom: İki farklı tür kaşıntı görülüyor

İngiltere'de Covid'e yakalananların semptomlarını raporladığı uygulamaya göre, Omicron'a yakalananlarda iki tür kaşıntı görülüyor. Uzmanlar, bu semptomu gösterenlere test yaptırma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının son dalgasını en ağır geçiren ülkelerden İngiltere'de, Omicron varyantının yeni bir semptomu belirlendi. Buna göre, Omicron'a yakalananlar sıklıkla kurdeşen benzeri kaşıntılar yaşıyor.

İngiltere'de Covid'e yakalananların 2020'den bu yana semptomlarını raporladığı hükümet destekli mobil uygulamaya göre, Omicron'a yakalananlar öksürük, ateş ve tat/koku kaybının yanı sıra iki tür kaşıntı yaşadıklarını söylüyor.

Buna göre, kaşıntılardan ilki kurdeşene benziyor ve ciltte aniden beliren kabarcıklar şeklinde ortaya çıkıyor. Bu kabarcıklar çok kaşınıyor ve avuç içleri veya topuklarda aşırı kaşıntı ile başlıyor.

İkinci tür ise acılı bir isilik olarak görülüyor; küçük, kaşıntılı kızarıklıklar olarak görülüyor. Bunlar vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkıyor, en çok da dirsek, diz, avuç içi ve tabanlarda görülüyor.

Mobil uygulamaya bildirimde bulunanlar, kurdeşen benzeri ilk türün hızla gelip gittiğini, ikinci tür kaşıntının ise günlerce ve hatta haftalarca sürdüğünü söyledi.

Uzmanlar, bu semptomları gösterenlere test yaptırma çağrısında bulundu.

Omicron'un diğer bazı semptomları ise şöyle sıralanıyor: Boğazda kaşıntı, burun akıntısı, hapşırma, kas ağrıları, aşırı yorgunluk, gece terlemesi. (DIŞ HABERLER)