Ömer Çelik'ten 'Kuran yakma' tepkisi: İsveç makamlarının onayını lanetliyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te bir caminin önünde Kuran yakma eylemine izin verilmesini "lanetlediklerini" belirterek, "Bu lanetli eylemlere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç polisinin başkent Stockholm’de bir caminin önünde Kuran yakma eylemi yapılmasına izin vermesine tepki gösterdi.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…"


FİDAN: SUÇA ORTAK OLMAKTIR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da İsveç'te yapılan eyleme ilişkin paylaşımda bulundu.

Fidan paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere, ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır" ifadesi kullanıldı.  (HABER MERKEZİ)