Ölü bulunan Boeing muhbirinin son sözleri ortaya çıktı: 'Bana bir şey olursa, bu bir intihar değildir'

Bir otelin otoparkında ölü bulunan John Barnett'in aile dostu olduğunu söyleyen Jennifer, "İntihar etmediğini biliyorum, hayatı çok seviyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boeing şirketinde 32 yıl çalıştıktan sonra 2019'da emekli olan muhbir John Barnett'in yakın arkadaşı, Barnett'in yakın zamanda öldürülebileceğinden endişe ettiğini ve bunu kendisiyle konuştuğunu aktardı. Uçak şirketinin prodüksiyon kalitesi hakkındaki endişeleri dile getirmesiyle tanınan Barnett, geçtiğimiz günlerde ölü bulunmuştu. Yetkililer, Barnett'in 'intihar ettiğini' söylemişti.

'KORKMUYOR MUSUN?' DİYE SORDUM'

Barney Barnett'in aile dostu olduğunu öne süren Jennifer isimli kadın, Barnett'in son sözlerinden birinin "Eğer bana bir şey olursa, bu bir intihar değildir" dediğini dile getirdi. Barnett'in kendisini böyle bir şeyin başına gelebileceği konusunda uyardığını söyleyen Jennifer, "'Korkmuyor musun' diye sordum, o da bana 'Korkmuyorum ama başım bir şey gelirse bil ki bu bir intihar değildir' dedi" ifadelerini kullandı.

'İNTİHAR ETMEDİĞİNİ BİLİYORUM, HAYATI ÇOK SEVİYORDU'

Barnett'in ölümü hakkında ABC News'a konuşan Jennifer, şu açıklamalarda bulundu: "İntihar etmediğini biliyorum, bunun imkanı yok. Hayatı çok seviyordu, ailesini çok seviyordu, kardeşlerini şu anda yaşadıklarını onlara yaşatmayacak kadar çok seviyordu... Bence birileri onun söylediklerinden hoşlanmadı ve onu susturmak istedi ve bunun kimseye geri dönmesini istemediler, bu yüzden intihar süsü verdiler."

ŞİRKET İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Boeing 737 MAX'ın havada gövdesinin kopmasına ilişkin soruşturmada ifade veren Barnett, kaldığı otelin otoparkındaki kamyonunda ölü bulunmuştu.

2010 yılında Kuzey Charleston'da 787 Dreamliner'ların yapıldığı Boeing fabrikasında kalite kontrol müdürü olarak çalışmaya başlayan Barnett, 2019'da BBC'ye yaptığı açıklamalarda baskı altındaki işçilerin uçaklara bilinçli olarak kalitesiz parçalar yerleştirdiğini söylemişti. O dönemde Boeing, şirketin en katı güvenlik protokollerini takip ettiğini belirterek Barnett'in iddialarını yalanlamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)