Öldürülmeden önce 'Ölümüm Ali'nin elinden olacak' demiş

Bursa'da uzaklaştırma kararı biten Mustafa Ali Ayda tarafından öldürülen Burcu Ayda'nın 20 gün önce yakınlarına "Benim ölümüm Ali'nin elinden olacak" dediği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da uzaklaştırma kararı biten eşi Mustafa Ali Ayda (34) tarafından kalbinden bıçaklanan Burcu Ayda'nın (32), öldürülmeden bir süre önce yengesi Leyla Erdanlı ile akrabalarına, 'Benim ölümüm Ali'nin elinden olacak. Bunu biliyorum ve çok korkuyorum' dediği ortaya çıktı. 

Burcu Erdanlı, 2014'te tanıştığı Mustafa Ali Ayda ile evlendi. Çiftin 9 yıl içinde 4 çocuğu oldu. Bu süreçte uyuşturucu kullandığı iddia edilen Mustafa Ali Ayda'nın uyguladığı şiddet ve hakaretler üzerine savcılığa başvurdu ve 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı.

İddiaya göre; hakkındaki uzaklaştırma kararı biten ve eşinin kaldığı anneannesinin evine giden Mustafa Ali Ayda, "Değiştim artık sana ve çocuklarıma zarar vermeyeceğim. Evimize gidelim" dediği Burcu Ayda'yı ikna etti. Çift, 4 çocukları ile Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi 1. Oylat Sokak'taki evlerine döndü.

Mustafa Ali Ayda, hakkındaki uzaklaştırma kararı bittikten 11 gün sonra, 17 Aralık'ta saat 04.30 sıralarında eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü. Kaçtıktan sonra bir fırının bodrum katında yakalanan Mustafa Ali Ayda tutuklandı.

Burcu Ayda'nın, öldürülmeden bir süre önce yengesi Leyla Erdanlı ile akrabalarına, yaşadığı sıkıntıları anlatıp, 'Benim ölümüm Ali'nin elinden olacak. Bunu biliyorum ve çok korkuyorum' dediği öğrenildi.

Kızının ölüm haberini Yozgat'ta öğrenince Bursa'ya gelen baba Mustafa Erdanlı da şunları söyledi: 

"Kızım, 4 sene önce bana bir mesaj atmıştı, 'Baba, beni kurtar' yazıyordu. Aradığımda telefona kızım yerine akrabaları çıkıyordu. Telefonda bana, 'Amca bir sorun yok' diyorlardı. Evine gittiğimde bir sürü kişi toplanmıştı. Beni Burcu ve Mustafa Ali ile görüştürdüler. Mustafa'nın babası ve amcası, 'Mustafa'yı tedavi ettireceğiz, kızın bize emanet, kızının kılına zarar gelmeyecek, söz veriyoruz' demişlerdi. Sonrasında ben de 'Kızım, sığınma evlerine başvur ya da gelip alayım' dedim. Kızım da 'Baba, sana pislik yaparlar' dedi" diye konuştu. Kızının sığınma evine başvurduğunu ancak çocuklarının okulda sene kaybı yaşamaması için vazgeçtiğini söyleyen Erdanlı, "Sığınma evine başvurmuş, oradaki görevliler de 'Eğer ki buraya gelirsen, çocukların okulları 1 sene boşa gidecek tekrardan başlayacaklar' demiş." (HABER MERKEZİ)