Öldürülen kızının gelinliğini yaktı: 40 kere düşüneceksiniz

Boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır tarafından katledilen Mervegül Bayer'in annesi, kızının gelinliğini ateşe vererek, "Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 yıl önce boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır (41) tarafından 6 Mart'ta başından vurularak öldürülen Mervegül Bayer'in (31) annesi Hatice Kurt, sokak ortasında kızının gelinliğini yaktı.

DHA'nın haberine göre kızı öldürülen Kurt, akşam saatlerinde sokağa çıkıp kızının gelinliğini ateşe verdikten sonra ağıt yaktı.

Hatice Kurt, gençlere seslenerek, "Kızlar bu Merve’nin kefeni, kefeni. Kızlar, her şey bununla başladı. Şimdi her şey burada bununla bitecek. Ben bunu niye yapıyorum. Hepinize ders olsun. Hatice teyze gelinliği niye yaktı diye 40 kere düşüneceksiniz. Evlenirken 20 kere 30 kere düşünün. Düşünün kızlar, kimse kendine eziyet ettirmesin. Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin. Bu mesaj Merve'den geldi. 'Gelinliğimi ortaya koy, arkadaşlarımı topla, çatır çatır yak' dedi. 'Her şey onunla başladı' dedi. Bu gelinlik size mesaj olsun. Kötü, iyi olmaz, bir insan değişmez; bunu unutmayın. Sizin için yakıyorum bunu sizin için. Merve sana hayır getirmedi. Şimdi Merve bizi seyrediyor. Kefen oldu bu gelinlik kefen" dedi.

Ne olmuştu?

6 Mart Perşembe günü sabah saatlerinde ilçenin Yenice Mahallesi’ndeki hemzemin geçidin yakınlarında meydana geldi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Yıldır, 1 yıl önce boşandığı Mervegül Bayer ile konuşmak için buluştu. Yıldır, ateşli silahla Mervegül Bayer'in başına ateş etti. Mustafa Yıldır, daha sonra aynı  silahla yaşamına son verdi.

 

(HABER MERKEZİ)